REKLAMI GEÇ

Vali Erkmen’e verimlilik oskarı

Vali Erkmen’e verimlilik oskarı

MPM, 16. Dünya Verimlilik Kongresi’nde sahiplerini bulacak olan Dünya Verimlilik Ödüllerine Türkiye’den hak kazanan 11 ismi açıkladı. 11 isim arasında, Denizli Valisi Yavuz Erkmen de bulunuyor.

/ DENİZLİHABER / 27 Eylül 2010 Pazartesi, 17:02

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM), 16. Dünya Verimlilik Kongresi’nde sahiplerini bulacak olan, Dünya Verimlilik Ödüllerine Türkiye’den hak kazanan 11 ismi açıkladı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen de 11 Türk arasında yer alıyor. Ödüller, Kasım ayında Antalya’da gerçekleştirilecek kongrede sahiplerine verilecek.

Kamu alanında ödüllendirildi
Vali Yavuz Erkmen, bu ödülün kendisine de verildiğini bugün öğleden sonra öğrendiğini belirterek, bundan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi. Vali Erkmen, bu ödülün neden kendisine verildiğine ilişkin sorumuza da, “Bu ödül, çeşitli dallarda veriliyor. Kurumsal, akademik, iş liderleri ve girişimciler, sivil toplum örgütleri ayrı dallarda ödüllendiriliyor. Bizi de sanırım kamu dalında ele almışlar. Bu ödülün, kamu dalında ‘kamuda yerel ve bölgesel anlamda verimliliği, ekonomiye katkı sağlayacak düzeyde kullanan, bu yönde çalışma yapanlara verilir’ gibi bir tarifi var. Sanırım bizi de bu statüye aldılar” dedi.

“Ödül, benim değil Denizli’nindir”
Vali Erkmen, Denizli’den önce valilik yaptığı Zonguldak’ta da Milli Prodüktivite Merkezi ile çalışmalar yaptıklarını, verimlilik çalışmalarının Denizli’de çok uzun bir zaman önce başlatıldığını hatırlatarak, “Denizli’de yıllar önce başlatılan verimlilik çalışmalarını tekrar hayata geçirdik. MPM ile yine çalışma içindeyiz. Denizli’deki projemiz sonuçlanmak üzere. Amaç, Denizli’de eldeki imkanları in iyi şekilde kullanarak verimliliği yakalamak. Bu ödül bana göre sadece şahsıma verilmiş bir ödül değildir. Buradaki verimlilikle ilgili çalışmaları birlikte yaptığımız çalışma arkadaşlarımız, sivil toplum kuruluşları da bu ödülü almıştır. Bu aslında Denizli’deki çalışmaların ödüllendirilmesidir. Bu ödül, Denizli’nindir” dedi.

MPM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal başkanlığında, bugün MPM Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılan 11 Altın Türk’ün isimleri şöyle;
Dr. Recai Akyel – Sayıştay Başkanı
Yavuz Erkmen – Denizli Valisi
Prof. Dr. Nüket Yetiş – Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı
Güler Sabancı – Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi
Talat Aydın – Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı
Tuğrul Kudatgobilik – TİSK Genel Başkanı
Mustafa Kumlu – TÜRK-İŞ Genel Başkanı
Şemsi Bayraktar – TZOB Genel Başkanı
Prof. Dr. Adem Şahin – TOBB ETÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Genel Sekreteri
Dr. Hasan Sert – TÜMSİAD Başkanı
Prof. Dr. Ergün Yener – MPM Eski Genel Sekreteri

MPM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Eroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Akansel Koç, Bekir Şinasi Özdemir ile MPM yönetici ve çalışanlarının da hazır bulunduğu toplantı MPM Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Ünal’ın açış konuşmasıyla başladı. Genel Sekreter Ünal, konuşmasında Dünya Verimlilik Kongresi ile Avrupa Verimlilik Konferansı’nın dünyada ilk kez bir arada Türkiye’de gerçekleştirileceğini söyledi. Türkiye Verimlilik Merkezi’nin, her alanda verimliliğin artırılması için çalıştığına dikkat çeken Ünal, Kongre hazırlıklarının da tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

12 DEV ADAM’DAN SONRA 11 ALTIN TÜRK
İstanbul’da düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası’nda dünya ikincisi olan 12 Dev Adam’dan sonra Dünya Verimlilik Oskarı’nı almaya hak kazanan 11 Altın Türk’ün isimlerini açıklamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden MPM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal, “Altın listemiz; çok değerli iş kadını, iş adamı, akademisyen, sivil toplum temsilcisi ve yöneticilerden oluşuyor” dedi.

İSİMLER 5 AYRI KITAYI TEMSİL EDEN KİŞİLERDEN OLUŞAN SEÇİCİ KURUL TARAFINDAN BELİRLENDİ
Dünya Verimlilik Ödüllerinin, kongre sırasında sahiplerine verileceğini söyleyen Deryal, “İki yılda bir düzenlenen Dünya Verimlilik Kongrelerinde hak sahiplerine verilen ve ‘Dünya Verimlilik Oskarları’ olarak da adlandırılan ödüller, bu yıl dünya genelinde 50 kişiye verilecek. Belirlenen isimler 5 ayrı kıtayı temsil eden kişilerden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilerek ödüle layık bulunmuşlardır” diye konuştu.

“Kongremiz, çevreci kalkınmaya vurgu yapıyor”
Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün himayelerinde 2-5 Kasım 2010 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan 16. Dünya Verimlilik Kongresi ile 2010 Avrupa Verimlilik Konferansı hakkında bilgi veren Deryal; Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeler, geniş anlamda verimlilik merkezlerinin, daha özelde ise Milli Prodüktivite Merkezi’nin bugün ve gelecekte çok daha önemli hizmetler vereceğini gözler önüne sermektedir. Küresel ekonominin çapı büyüdükçe sınırlı doğal kaynaklar hızla tükeniyor. Bu nedenle kaynakların en verimli şekilde kullanılması ve ‘çevreye zarar vermeden kalkınmak’ tüm insanlığın ortak hedefi haline gelmiş bulunuyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün himayelerinde düzenleyeceğimiz 16. Dünya Verimlilik Kongresi ve 2010 Avrupa Verimlilik Konferansı’nın ana teması da dünyanın bu ortak sorununa işaret ediyor. ‘Yeni yönelimlerin eşiğinde verimlilik: toplumsal, ekonomik, çevresel sorumluluğa sahip bir dünya yaratmak’ olarak belirlediğimiz ana tema, çevreci kalkınmaya vurgu yapıyor” diye konuştu.

“Kongre, yeni işbirlikleri kurmak için iyi bir fırsat oluşturacak”
Dünyanın önde gelen 100 CEO’sunun küresel krizden çıkış ile ilgili görüşlerini içeren bir araştırmanın sonuçlarının Kongre’de açıklanacağını vurgulayan Deryal, “Kongre, verimlilik bilimindeki en yeni gelişmeleri izlemek, firma düzeyinde en iyi uygulamaları paylaşmak ve yeni işbirlikleri kurmak için de iyi bir fırsat oluşturacaktır” dedi.

“Bakanlar Oturumu gerçekleştirilecek”
Deryal, yerli ve yabancı uzmanlar tarafından 110 tebliğin sunulacağı Kongre’de, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün başkanlığında bir Bakanlar Oturumu’nun da gerçekleştirileceğini, Oturuma; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ile AB ülkelerinden bir bakanın katılacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı