REKLAMI GEÇ

YÜZLERCE FARKLI TC NOLU MÜKERRER SEÇMEN BULDULAR

YÜZLERCE FARKLI TC NOLU MÜKERRER SEÇMEN BULDULAR

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, il genelinde aynı tarih doğumlu, aynı isimli, ana-baba adı aynı, aynı nüfusa ve adrese kayıtlı ama farklı vatandaşlık numaralarına sahip tam 1700 mükerrer seçmen tespit ettiklerini açıkladı, yetkilileri göreve çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2011 Perşembe, 14:02

Geçtiğimiz hafta kentteki seçmen listelerinde aralarında Suudi Arabistan vatandaşı da olan 121 seçmen tespit ettiklerini açıklayan Denizli CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, seçmen listeleri üzerindeki incelemelerini bitirdiklerini ve kendilerini şoke eden kayıtlarla karşılaştıklarını söyledi.

VATANDAŞ OLARAK GÜVENİMİ YİTİRDİM
“Bırakın siyasetçi yönümü, bir vatandaş olarak şok olmuş durumdayım. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu kadarına da pes. 12 Haziran Genel Seçimleri’ne resmen şaibe bulaşmıştır. Ben artık vatandaş olarak bile bu seçimlere güvenimi yitirdim” diyen Yurtseven, il geneli seçmen listelerine yönelik incelemede aynı isimli, aynı ana-babadan olma, aynı tarih ve yer doğumlu, aynı nüfusa kayıtlı ama farklı vatandaş numaralarına ait toplam 1802 seçmen tespit ettiklerini söyledi.

BU RESMEN ORGANİZE BİR SUÇ
Seçmen listeleri ve nüfus kayıt örneklerini karşılaştırarak yaptıkları incelemede, söz konusu mükerrer nüfus bilgilerine ama farklı vatandaşlık numaralarına sahip, yaşayıp yaşamadıkları belli olmayan 1700 seçmene seçmen kağıtlarının da gönderildiğini tespit ettiklerini dile getiren Yurtseven, “Bu organize bir iştir. Seçimin nasıl kazanıldığı ve kazananı artık belli” diye konuştu.

67’DE ÖLDÜ 2007’DE SEÇMEN OLDU
Yurtseven verdiği bir başka örnekte 1966’da doğup 1967’da yaşamını yitirmiş Nergis Durmuş adına 2007 yılından bu yana –ki bu seçimler dahil- seçmen kartı gönderildiğini söyledi. Ailenin 2007 seçimleri öncesi ellerine gelen seçmen kartı üzerine yasal yollardan nüfus müdürlüğüne başvurup durumun düzeltilmesi isteğinde bulunulmuş olmasına rağmen, halen kişinin yaşadığı ve seçmen listesinde görüldüğüne dikkat çeken Yurtseven, “40 yıldır seçmen olmayan bu vatandaşımız, nasıl oluyor da 2007’den bu yana seçmen. Kaldı ki ailenin itirazına rağmen 2007, 2009 seçimleri ve 12 Eylül referandumunda da seçmen listesinde yer alıyor. Şimdi de bu kişinin seçmen listesinde olduğunu görüyoruz” dedi.

SEÇMEN ARTIŞIYLA ÖRTÜŞÜYOR
Türkiye’nin kader seçimleri olarak nitelendirdiği 12 Haziran seçimlerinin öncesinde Denizli’nin il genelinde 7802 seçmenin arttığına dikkat çeken Yurtseven, “Daha önce tespit ettiğimiz hayali seçmenler, şu an tespit edebildiğimiz ama vatandaşlık numaraları farklı mükerrer seçmenler, yaşamadığı halde seçmen gözükenlerin toplam sayısının 5 bin civarında olduğunu düşünürsek, bu artışın nereden kaynaklandığını bulabiliriz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı