REKLAMI GEÇ

Özel Ege’de çan yöntemiyle sünnet

Özel Ege’de çan yöntemiyle sünnet

Özel Ege Hastanesi, işte bu sorunun yanıtını veren bir uygulama başlattı. Hastanede, yeni doğan bebeğin kordon bağını kesme yöntemine benzer bir yöntemle artık birkaç günlük erkek bebeklerin ağrısız ve dikişsiz sünneti gerçekleştiriliyor. Hastane “ÇAN YÖNTEMİ” kısa sürede birçok yeni doğan erkek bebeği sünnet etti.

/ DENİZLİHABER / 13 Mart 2012 Salı, 16:38

Anestezi, cerrahi işlem, dikiş ve ağrı yok. Çan yöntemi denilen bu uygulamayla Özel Ege Hastanesi, 1 günlük erkek bebeklerini bile sünnet ediyor. Hastane bünyesinde uygulanmaya konulan Çan yöntemi sayesinde kısa süre içinde çok sayıda yeni doğan bebek sünnet ettirildi.

1 GÜNLÜKTEN 9 AYLIĞA
Çocuk Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Cem Mehmet Bilen “Çan adı verilen küçük bir alet yardımıyla 5 dakika süren bir uygulama sonrası erkek bebeğin sünnet derisi, kordon bağında olduğu gibi kendiliğinden 5 günde düşüyor” diye konuştu. Bilen, çan uygulamasının 1 günlükten 9 aylığa kadar tüm erkek bebeklerde uygulanabileceğinin altını çizdi.

MERT BEBEKTE DE ÇAN UYGULANDI
Yeşilova Kaymakamı Mustafa Altınpınar ile Şule Altınpınar çiftinin önceki gün dünyaya gelen ikinci çocukları Mert Bebek de çan yöntemiyle sünnet edildi. İlk bebeğini sezaryen ile dünyaya getiren Anne Şule Altınpınar’ın ikinci çocuğu Mert, Özel Ege Hastanesi’nde uygulanan özel bir yöntemle dünyaya geldi.

MERT AĞRISIZ DOĞUM İLE DÜNYAYA GELDİ
Spinal doğum adı verilen ve normal doğuma en yakın anestezi yöntemiyle gerçekleştirilen doğumun en önemli özelliği ise annenin doğum sırasında ağrı çekmemesi.Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr  Filiz Saylan “Daha önce sezaryen ile doğum yapmış hastamız ikinci bir doğum ile tekrar ağrı çekmek istemediğini söyleyince kendisine spinal anestezi yöntemini önerdik. Hastamız çok memnun kaldı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı