REKLAMI GEÇ

Sağlık sektörü yabancıya yönelmeli

Sağlık sektörü yabancıya yönelmeli

Geri ödeme kuruluşlarının devlet tarafından sübvanse edildiğini söyleyen Uz. Dr. Yusuf Polat, “Sağlık sektörü yabancı hastalara hizmet etmeli, SGK üzerindeki yükü paylaşmalı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2015 Cumartesi, 13:00

Denizli’de iki yıldan bu yana sağlık sektöründe hizmet veren Tekden Hastanesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü gecikmeli kutladı. Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ve Başhekim Uz. Dr. Yusuf Polat Denizlili gazetecileri hastanelerinde ağırladı.

Gazeteciler ve sağlık sektörü çalışanlarının mesai kavramı taşımadığını söyleyen Başhekim Polat, “Yoğun gündem nedeniyle gecikmeli de olsa sizleri misafir etmek istedik” dedi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı kahvaltıda sağlık sektörünün sorunları masaya yatırıldı.

YAPILANMA SÜRÜYOR
Kuruluşlarından bu yana yapılanma içinde olduklarını belirten Başhekim Polat, “Hekim yapılanmamızı tamamlamak üzereyiz. İki ay içinde tüm kadrolarımız tamamlanmış olacak. Bundan sonraki süreçte iki yıl boyunca hizmet kalitesinin yükselmesi yönünde yapılanmaya gideceğiz. Donanım ve teknik ekipman konusunda hiçbir sıkıntımız yok” diye konuştu.

YABANCILARA YÖNELMELİYİZ
Türkiye’de özellikle son on yılda sağlık sektörünün çok ciddi bir atılım gerçekleştirdiğini söyleyen Polat, “Bundan 10 yıl önceki sağlık hizmetleri çok ciddi sorgulanıyordu. Bugün geldiğimiz noktada Avrupa’nın da ilerisine geçmeyi başardık. Hatta yurt dışından hasta transferleri yapıyoruz. Geri ödeme kuruluşları çok zor durumda. Bizler gibi sağlık sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların yabancı hastalara yönelerek SGK gibi kurumlar üzerindeki yükü azaltması gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı