REKLAMI GEÇ

97 yaşında ameliyatla hayata dönüş

97 yaşında ameliyatla hayata dönüş

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan başarılı operasyonla, 97 yaşındaki Ömer Özkaya’nın tümör nedeniyle enfeksiyona neden olan sol böbreği alındı. Maluliyet raporu almak için hastaneye yaptığı başvuru sonucu hastalığı anlaşılan Ömer Dede, hayata döndürülmüş oldu.

/ DENİZLİHABER / 12 Şubat 2014 Çarşamba, 15:25

PAÜ Hastanesi üroloji polikliniğine maluliyet raporu almak için başvuran 97 yaşındaki Ömer Özkaya’nın yapılan tetkiklerinde sol böbreğinde tümör ve mesane duvarı kalınlaşması tespit edildi.

Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Levent Tuncay, ameliyat kararı alınırken, üriner enfeksiyonu da olan hastanın ileri yaşı nedeniyle ayrıntılı değerlendirme yapıldığını belirterek “İnceleme yapılırken hastanın idrarda kanama şikayeti başladı. Hastaya uygun şartlar sağlandıktan sonra sol nefrektomi ve sistoskopi operasyonu gerçekleştirildi. Ameliyat sırasında ve sonrasında ileri yaştan dolayı olabilecek tüm sorunlar için yakın takip edilen hasta sorunsuz olarak taburcu edilmeye hazırlandı” dedi.

Tümöral oluşumu ve enfeksiyon kaynağı olan böbreğinin ileri yaşına rağmen alınmasının hastaya bundan sonra daha konforlu bir yaşam sağlayacağını belirten Prof.Dr.Levent Tuncay, “Hastalarımızın her ne yaşta olursa olsun sağlığının korunması ve kaliteli yaşama hakkına olan hizmet anlayışımızla Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı olarak çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı