REKLAMI GEÇ

AL SANA KALİTENİN BELGESİ

AL SANA KALİTENİN BELGESİ

8 yıldır tadilat çalışmasının yapıldığı, inşaatın gürültünün eksik olmadığı Denizli Devlet Hastanesi’nde nedense kapasite sorunu aşılamadı. Olan her alanda olduğu gibi çocuklara oldu. Çocuk Sağlığı Servisi’nin küçük hastaları yer döşeğinde şifa arıyor. Manzara yürek burkuyor…

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2010 Salı, 20:06

Tarih 28 Aralık 2010! Devlet büyüklerimizin, demokrasisi, modernizasyonu, çağdaşlığı, dünya standartlarını yakalayan hizmet kalitesiyle övündüğü Ege Bölgesi’nde bir il!.. Sağlık Bakanlığı’nın baş pilotu Denizli’deyiz…. Fotoğraflar, kentin göbeğinde hem de kamu sağlığı teşkilatının amiral gemisi Denizli Devlet Hastanesi’nde çekildi… Her fırsatta “K-Q TSE ISO N 9000” kalite belgesine sahip bir hastane olduğuna vurgu yapılan, her ünitesinin açılışına kent protokolünün tam kadro katıldığı, bakanların çağrıldığı Denizli Devlet Hastanesi’nde, bakın dünya standardı sağlık hizmeti nasıl veriliyor?..

“GÖZLERİME İNANAMADIM”
Yıllardır Denizli’ye yakışır çağdaş bir binaya kavuşamayan, tadilatlarla, eklemelerle günü kurtarmaya çalışan Denizli Devlet Hastanesi artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Bunun en yakın örneği ise çocuk servisinde yaşanıyor. Bu konuda vatandaşlardan gelen ısrarlı ihbarlar üzerine, Çocuk Hastalıkları Servisi’ne girmeyi başardım. İddialar, yoğun hasta trafiği yüzünden çocukların yerden birkaç santim yükseklikte yapılan yer yataklarına yatırıldığına ilişkindi. Gördüğüm manzara karşısında gözlerime inanamadım ve gazeteci sorumluluğu gereği vatandaşların bu şikayetlerini fotoğraflarla belgeledim.

AİLELER DURUMDAN ŞİKAYETÇİ
Yer döşeğinde yatan küçük bedenler, bu hastaneden şifa bulmak için dar gelirli ebeveynleri tarafından DDH’ye getirilen yurttaşlarımızın çocukları… Aileler durumdan şikayetçi. Yetkilileri görev başına çağıran vatandaşlar, çocuklarının yoğun hasta sayısı ve yer döşekleri yüzünden farklı hastalıklara yakalanmasından endişeli… Çoğu üst solunum yolu enfeksiyonundan gelen çocukların, yerden kalkan tozlar yüzünden tehdit altında olduğunu söyleyen hasta yakınları “Ya kaliteli olmakla övünmesinler ya da bu soruna çözüm bulsunlar. Hastaların ve hasta yakınlarının ayaklarından kalkan tozları, mikropları yutan çocuklar nasıl şifa bulacak? Yetkililer bu gerçeği nasıl göz ardı edecek?” diye dert yandı…

HASTA YAKINI İÇİN İCAT EDİLMİŞ
Söz konusu derme çatma yer yatakları, yer darlığı yüzünden çocuk hastalar için özel tasarlanmış odalardaki yatakların altından yararlanmak için yapıldı. Yatak altlarına tekerlekli çekmeceye benzer bir sistemle yerden 10-15 santim yükseklikte yatak yaparak yer sıkıntısını çözmeye çalışan idarecilerin gayesi, refakatçilerin yatak sıkıntısını gidermekti. Ancak özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı kış aylarındaki yoğunluk yüzünden ilginç buluş, çocuk hastalar için ek yatak kapasitesine dönüştü.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DE DERTLİ!..
İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, son günlerde solunum yolu enfeksiyonlarında aşırı bir artışın yaşandığını kaydetti. Çocuk bölümünün yaklaşık 75 yatak olduğunu hatırlatan Taş, sadece geçtiğimiz cumartesi günü hastaneye 1850 hastanın başvurduğunu, bunlardan 1000 tanesinin çocuk olduğunu ifade etti. Taş “Elimizdeki imkanlar ölçüsünde sağlık hizmetlerini koordineli bir şekilde vermeye çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı