REKLAMI GEÇ

Aort kalp kapağı küçük bir kesiyle değiştirildi

Aort kalp kapağı küçük bir kesiyle değiştirildi

İleri derecede aort yetmezliği teşhisi konulan bir kadın hastanın, aort kalp kapağı, PAÜ Hastanesi’nde yapılan ameliyatla değiştirildi. Değişim, sadece 10 santimetrelik küçük bir kesiden yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 8 Aralık 2010 Çarşamba, 18:24

Uşakta yaşayan ve uzun yıllardır nefes darlığı olan; 2 çocuk annesi ve 23 yaşındaki Asiye Torun’a, Uşak Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Öztürk tarafından ileri derecede (4. derece) aort yetmezliği teşhisi konuldu. Tedavisi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ni tercih eden Asiye Torun’un aort kapağı, başarılı bir ameliyat ile değiştirildi ve Torun, ameliyatından 6 gün sonra evine taburcu edildi.

Ameliyatı, Doç. Dr. A. Vefa Özcan, Dr. Erkin Ocak ve Dr. Okan Coskun’dan oluşan ekip gerçekleştirdi. Pamukkale Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. A. Vefa Özcan, “Özellikle kalp ameliyatları ne kadar küçük kesi ile yapılırsa, hasta o kadar çabuk iyileşir. Ameliyatta, kasık veya boyuna başka bir kesi yapmaksızın, iman tahtası kemiğini 10 santimetrelik küçük kesi ile açtık (J-Sternotomi) ve bütün ameliyatı bu kesiden yaptık. Bu kesi, genç bir bayanda hem estetik durur hem de ameliyat sonrası ağrıların daha az ve yara iyileşmesinin daha iyi olmasını sağlar. Ayrıca göğüs kafesinin bütünlüğünün korunması, kalp zarının tam açılmaması, aynı hasta için ileri yaşlarda muhtemel olabilecek 2. bir kalp ameliyatında çok kolaylık sağlayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı