REKLAMI GEÇ

Bayramda mutlaka kahvaltı yapın!

Bayramda mutlaka kahvaltı yapın!

Beslenme ve Diyetetik uzmanı Kübra Bayoğlu, Ramazanda beslenme alışkanlığı değiştiği için geçiş süreci olan bayramda güne mutlaka kahvaltıyla başlanması ve ağır tatlılardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 6 Eylül 2010 Pazartesi, 17:36

Ramazandan sonra yeme alışkanlığının normale dönmesi için güne mutlaka kahvaltı yaparak başlaması ve az miktarda 3 öğün yemek yemek gerektiğini belirten Beslenme ve Diyetetik uzmanı Dyt. Kübra Bayoğlu, “Bayramda kalorisi yüksek olan tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmeli, fazla tatlı yemekten uzak durulmalıdır.” dedi. Bayramda tüketilen tatlı ve çikolatanın fazla tüketiminin mide yanmasına ve bağırsakların bozulmasına sebep olabileceğini belirten Bayoğlu, özellikle diyabet, yüksek tansiyon, mide ve barsak rahatsızlıkları olanlarla yaşlıların daha çok risk altında oldukları için fazla tatlı tüketiminden kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Yağlı yiyecek tüketmeyin!
Oruçtan sonra normal beslenme düzenine geçerken dikkatli olması gerektiğini vurgulayan BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik uzmanı Kübra Bayoğlu, kahvaltıda kızartma, sucuk salam gibi yağlı yiyeceklerden uzak durarak; peynir, yumurta, domates, salatalık gibi yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Bayoğlu bayramda beslenmeyle ilgili şu önerilerde bulundu: “Kahvaltıyı ne kadar geç yaparsak yapalım özellikle öğlen yemeği atlanmamalıdır. Bayram ziyaretlerinde açlık psikolojisiyle ölçüyü kaçırmamak için, ana öğünlerden 2-3 saat sonra 1 porsiyon meyve yenebilir. Mutlaka akşam yemeği yenmeli ve bu şekilde 3 ana öğün olarak beslenme sağlanmalıdır. Yatmadan 2 saat öncesine kadar yemek içmek işini bitirelim.”

Bayramda beslenmenin birkaç püf noktası:
Öğün atlamayın
3 saat arayla beslenin
Tatlıları ara öğünde tüketin
Misafirliğe aç karnına gitmeyin
Hamurlu tatlılar yerine sütlü tatlıları tüketin
Yiyecekleri kızartmayın, haşlayın
Böreğin sebzelisini yapın
Gelen konuklara yemeleri için fazla ısrarcı davranmayın
Tabak boyutunu küçültün
Çay yerine, ramazanda vücudumuzdan eksilen, suyu tüketin
Yakın olan ev ziyaretlerine yürüyerek gidin
İkramlara hayır demeyi bilin, özellikle kalp, yüksek tansiyon, mide rahatsızlığı olanlar ve şeker hastaları daha dikkatli olmalıdır.

Yorumlar

talehe açe dursun açe   -  Bağlantı 15 Nisan 2012, 00:20

doktor hanım deden ihsan amcamı zayıflatmışsın sana teşekkürler

talehe açe dursun açe   -  Bağlantı 15 Nisan 2012, 00:16

doktor hanım verdiyin bilgiler icin sana.teşekkür ederiz görevinde başarılar dileriz selamlar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı