REKLAMI GEÇ

Böbrek değil sanki taş ocağı

Böbrek değil sanki taş ocağı

Denizli’deki bir hastaneye karın ağrısı şikayetiyle başvuran 42 yaşındaki çiftçi Mehmet Ali Girgin’in, sol böbreğinden ameliyatla toplam 510 taş çıkartıldı.

/ DENİZLİHABER / 7 Ocak 2012 Cumartesi, 17:37

42 yaşındaki Mehmet Ali Girgin, geçen Pazartesi günü karın ağrısı şikayetiyle Denizli’ye gelip Özel Ege Hastanesi’ne başvurdu. Üroloji doktoru Ahmet Levent Akpınar tarafından muayene edilen Girgin’in sol böbreğinde çok sayıda taş olduğu belirlendi. Çarşamba günü ameliyata alınan evli bir çocuk babası Girgin, böbreğinden tam 510 taş çıkartıldı. Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Girgin, taşları görünce şaşkına döndü.

Ameliyatı yapan üroloji uzmanı Dr. Ahmet Levent Akpınar, taşların hastanın böbreğini tıkadığını belirtip, “Bize karın ağrısı ve idrarda yanma şikayetiyle geldi, röntgende taş olduğunu gördük ve ameliyatla aldık. Bu durum yetersiz sıvı alan hastalarda daha çok görülebiliyor. Bu sayıdaki taş nadiren çıkıyor. Daha öncede 800 taşı bir hastadan çıkarmıştım” dedi.

Hasta Mehmet Ali Girgin daha önce iki kez taş düşürdüğünü dile getirip, “Böbreğim sürekli taş üretiyor. Taş ocağı gibi oldum. Bu kadar taş çıkacağını tahmin bile edemezdim. Görünce çok şaşırdım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı