REKLAMI GEÇ

Bolkarların zirvesinde 5 Denizlili

Bolkarların zirvesinde 5 Denizlili

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen, Uluslararası Bolkar Şenliği ve Medetsiz Tırmanışı, 109 dağcı tarafından başarı ile gerçekleştirildi. Tırmanışa Denizli’den 5 dağcı katıldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2010 Perşembe, 16:20

Denizlili bir grup dağcı Türkiye’nin 13. büyük dağı olan 3 bin 524 metrelik Bolkar Dağı zirve tırmanışını başarı ile gerçekleştirdi. Bölgede son dönemlerde ‘siyanür ile altın arama’ olaylarının gerçekleşmesini de protesto eden dağcılar, Belediye Binası önüne pankart açarak yürüdüler. İlçe belediye binası önünde önce saygı duruşunda bulundular, ardından İstiklal Marşı’nı okudular. Aynı gün Bolkarların eteğinde bulunan Karagöl’ e hareket eden ekip, kamp alanına ulaşıp istirahata çekildi.

Saat 2.45’te başlayan zirve tırmanışı, 7 saat sürdü. Faaliyete; Denizli’den Tufan Aydın, Yücel Kısa, Mesut Kaygın, Makbule Çeşmecioğlu ve Saygın Çeşmecioğlu katıldı. Tırmanışın, çok başarılı ve anlamlı bir tırmanış olduğunu belirten ekip üyeleri, zirve mutluluğunu diğer illerden katılan dağcılar ile birlikte coşku içinde kutladı. Geri dönüşü saat 16.00’da tamamlayan ekip, aynı gün içerisinde Denizli’ye döndü. Bundan sonra da zirve faaliyetlerinin devam edeceğini belirten ekip üyeleri, Denizli’yi dağcılık sporu dalında her daim temsil edeceklerinin sözünü verdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı