REKLAMI GEÇ

Bu hastanede doktora dokunan yanar

Bu hastanede doktora dokunan yanar

Denizli Devlet Hastanesi alarm sistemi kurdu. Sisteme göre, saldırıya maruz kalan sağlık çalışanı, odasındaki telefondan 7778’i tuşlayacak. İletişim cihazı bulunan başhekim yardımcısı, başhemşire ve özel güvenlik görevlileri de olayın gerçekleştiği noktaya gelerek tartışmayı bitirecek.

/ DENİZLİHABER / 5 Ocak 2012 Perşembe, 17:50

Denizli Devlet Hastanesi’ne kurulan alarm sistemi ile sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi amaçlanıyor. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların engellenmesi için böyle bir yola başvurduklarını söyledi.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Canural, “Hastalarımızın psikolojisi bozuk olduğu için bazen saldırılar yaşanıyor. Bakanlığın talimatıyla hastanelerimiz önlemler alıyor. Beyaz kod uygulaması diye bir uygulama var. Bu uygulamaya göre herhangi bir poliklinikte bir olay olduğu zaman saldırıya uğrayan kişi beyaz butona basıyor. Bunun ardından başhekim yardımcısı, başhemşire ve güvenlikçiler ellerindeki cihazın gösterdiği odaya kısa sürede giderek tartışmayı önlüyor” dedi.

Dr. Canural, sistemin işleyişi ile ilgili bir de tatbikat yaptı. Dr. Canural’ın telefondan 7778’i tuşlamasının hemen ardından özel güvenlik, başhekim yardımcısı ve başhemşire hemen odaya koşarak geliyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı