REKLAMI GEÇ

“DDH KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK”

“DDH KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK”

DDH Başkehimi Canural, 2010 yılını değerlendirdiği açıklamasında, 2011 hedeflerini de dillendirdi. Canural, “Hastane olarak kendi elektriğimizi kendimiz üretmek gibi bir projemiz var ” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 10 Ocak 2011 Pazartesi, 17:35

Denizli Devlet Hastanesi’nin hasta potansiyeli, her geçen yıl artıyor. 91 yaşında olan Denizli Devlet Hastanesi’nde, 2008 yılında 1 milyon 396 bin 753, 2009 yılında 1 milyon 485 bin 582 hasta tedavi edilirken, 2010 yılında bu rakam 1 milyon 513 bin 922 hastayı buldu. 2009 yılında 26 bin 597, 2010 yılında 35 bin 468 hasta ameliyat edildi. Yine 2009 yılında 47 bin 526 hasta yatarak tedavi görürken, 2010 yılında ise bu rakam 56 bin 310 oldu.

Başhekim Uzm. Dr. Ramazan Canural, Denizli Devlet Hastanesi’ne günlük bir ilçe nüfusu kadar (20 bin) giriş çıkış yapıldığını, 5 binden fazla hastaya poliklinik hizmetinin verildiğini söyledi. Canural, şöyle konuştu: “Hastanemiz hayata geçirdiği birçok yeniliklerle yeni yılda da Denizli halkına hizmet vermeye devam ediyor. Bu çerçevede verdiğimiz kaliteli hizmet doğrultusunda her yıl hasta sayısı artırıyor. Hastanemizde hemen hemen hiçbir branşın eksikliği yaşanmıyor. Birçok hastanede bulunmayan Çocuk Psikiyatrisi, Çocuk Hematoloji, AMATEM, KETEM, Romatoloji, Talasemi Merkezi, Yanık Ünitesi, Heyet Poliklinikleri, Evde Bakım Hizmetleri, Kısırlık Merkezi gibi alanlarda hizmet çeşitliliğimiz var. Ayrıca endokrinoloji, nefroloji, romatoloji, gastroenteroloji, gastrocerrahi, medikal onkoloji gibi yan dal uzmanlarımız mevcut. Açık kalp cerrahisi, yanık ünitesi, onkoloji ve yoğun bakımlar gibi hizmette özellik arz eden birimlerimiz hastanemizi diğer hastanelerden ayıran önemli özellikler arasında yer alırken, görüntüleme sistemlerinde son 2 yılda devrim niteliğinde yapılan yenilikleri de unutmamak gerekir. Ayrıca Ege Bölgesi’nde, İzmir’den sonra sadece hastanemizde hizmet veren, özellikle onkoloji hastalarına yönelik PET-CT cihazımız var. Tüm bu hizmet sunumunda 1650 sağlık çalışanımızın emeği var. Ben hepsine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, yeni yılda da hizmetlerinin verimli bir şekilde devam etmesini dilerim. ” dedi.

“2011 yılında dev projeler hayata geçirilecek”
Denizli Devlet Hastanesi Başhekimliğinin bugüne kadar yüzlerce projeyi hayata geçirdiğini hatırlatan Başhekim Uzm. Dr. Ramazan Canural, gelinen nokta ile yetinmediklerini belirtti. Canural, 2011 yılında hayata geçirecekleri projeleri ise şöyle anlattı: “Denizli’de hiçbir sağlık kurumunda bulunmayan Radyoterapi Sistemi’ni kurmak istiyoruz. Böylece onkoloji hastalarımız, ışın tedavisi için metropollere taşınmaktan kurtulacaklar. Ayrıca çok yakında tüm Ege Bölgesi’ndeki sorunlu gebeler ve doğacak çocuklara hizmet verecek Perinatal Merkezi kurma çalışmalarımız hızla sürüyor. Bu merkez kurulduğu zaman, yıllık 8 bin problemli gebeye hizmet verebileceğiz. Yine erken doğan çocuklarda körlük yapan uzun süreli oksijen tedavisinin sekellerini ortadan kaldırmak için ROP Merkezi’ni kurma çalışmalarımız sürüyor. Bunu göz uzmanlarımız yapacaklar. İlimizde ilk defa kurulacak olan 8 yataklı Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’ni 3 ay sonra bitirmeyi hedefliyoruz. Yine AMATEM’de tedavi gören hastalar için sosyal yaşam alanı oluşturacağız. Ayrıca hastane olarak kendi elektriğimizi kendimiz üretmek gibi bir projemiz var ” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı