REKLAMI GEÇ

DDH’DE BASKI İDDİASI

DDH’DE BASKI İDDİASI

Türk Sağlık Sen (TSS) Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, Denizli Devlet Hastanesi’nde çalışan personele ödenen banka promosyon paralarının tehdit ve baskıyla geri istendiğini ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2012 Pazartesi, 17:30

Kurşunoğlu yaptığı açıklamada, 15 Ocak 2011 tarihinde bin 71 personele kişi başına Vakıfbank’la 3 yıllık  yapılan promosyon anlaşması  gereği  kişi başına bin 458 TL promosyon ödendiğini belirterek, “Hastane yönetimi bu ödemeyi yaptıktan sonra hastaneye yeni alınan 314 personele de promosyon ödemesi yapması gerekiyor. Ancak bankada para kalmadığı için yeni alınan personele promosyon ödeyemiyor” dedi.

ÇALIŞANLARDAN İSTİYORLAR
Yeni alınan personele promosyon ödemesi yapmak için hastane çalışanlarından kişi başına  250 lira istendiğini  ileri süren Kurşunoğlu, “Başta  Başhekim yardımcıları olmak üzere,  Başhemşire ve Başhemşire yardımcıları  maalesef işi gücü bırakmış,   servisleri tek tek gezerek  personele 250 TL ödemeleri için dilekçe vermelerini istiyorlar. Vermeye yanaşmayanlara da “yerini değiştiririz”, “tayinini çıkartırız” “250 TL’yi verenle vermeyenleri bir tutmayız” işe başlama saatlerinizi sık sık kontrol ederiz” ”izin kullandırtmayız” “döner sermaye paralarınızı az dağıtırız” gibi  tehdit ve baskı yoluyla mobing (işyeri idareci ve amirlerinin  personele yaptığı baskı) yapmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

BAŞHEKİM MEKTUP YAZMIŞ
Kurşunoğlu DDH Bahekimi,  Ramazan Canural’ın personelden 250 TL ödemeleri için fedakarlık isteyen mektup  yazdığını da belirterek, “Sayın Canural, personele yazdığı mektubunda kul hakkından bahsediyor. Başhekimin kul hakkı anlayışına da şaşırmamak mümkün değil. Hastane çalışanları bu parayı gaspetmemiştir. Maaşından doğan analarının ak sütü gibi helal promosyon paralarını almışlardır. Bunun kul hakkıyla ne ilgisi ve hakikaten anlamakta zorlanıyoruz. Ödediğiniz promosyon parasını eski personelden alıp yenilere vereceğinize başka bir bankayla anlaşın yeni işe başlayan personelin promosyonunu o banka versin niye çalışanları huzursuz ediyorsunuz “ ifadelerini kullandı.

YARGIYA GİDERİZ
Kurşunoğlu, Sendikalarının konuyu yakından takip ettiğini de belirterek, “Buradan hastane idarecilerini uyarıyoruz. Denizli Devlet Hastanesinde 250 TL vermeyi kabul etmeyen herhangi bir personelin mağdur edilmesi, ya da baskı ve tehditlerin devam etmesi halinde konuyu yargıya taşırız. Kimsenin personeli huzursuz etmeye hakkı yok” dedi.

Yorumlar

iscu   -  Bağlantı 6 Haziran 2012, 02:08

Başkanın söyledikleri harfiyen doğru, eşimin başına geldi.Aynı baskı sendikasını değiştirmek için gelmişti. Başhemşireler sanki akp nin kadın kolları gibi çalışıyor…

dr   -  Bağlantı 23 Mayıs 2012, 14:51

gidenden alıp gelene verilmeliydi…

DDH   -  Bağlantı 22 Mayıs 2012, 23:05

BU MOBİNG, BASKI, TEHDİT HABERLERİNİ HAKİM VE SAVCILARDA OKUMUŞTUR SANIRIM.ADLİ MAKAMLARIN BU KONUYA SEYİRCİ KALACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM YİNEDE “TÜRK ADALETİ” DİYORUM.

dönerdünya   -  Bağlantı 22 Mayıs 2012, 18:50

iddiaların hepsi doğrudur.Allaha havale ediyoruz. ellerini vicdanlarına koysunlar ..personelin hakkını gasp etmeye çalışıyorlar.

efekentli   -  Bağlantı 22 Mayıs 2012, 09:19

başka bir şehire tayini çıktığı halde promosyon parasını almak için ilişik kesmeyen biliyorum onlarca.bu para çalışma sürelerine paralel olarak ayarlanarak gidenlerden alınıp yeni gelenlere verilmelidir.asıl haksızlık;bu paranın mevcut sabit çalışanlardan talep edilmesidir.ayrıca çalışanın haklarını koruyan TÜRK SAĞLIK SEN’e sonsuz teşekkürler.baskı iddaları doğrudur.kul hakkı, vicdan edebiyatı yapılarak bir başhekim çalışanlara mektup yazarak para kesmek istiyor.gülerim ağlanacak halimize…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı