REKLAMI GEÇ

Denizli yaprak mantarda merkez olabilir

Denizli yaprak mantarda merkez olabilir

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kutret Gezer, sütten daha fazla protein değerine sahip olan yaprak mantarın üretiminde Denizli’nin merkez olabileceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2012 Çarşamba, 17:04

Pamukkale Üniversitesi Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (PAÜMMER) mantar üreticileri ile toplantı yapıldı. Toplantıya PAÜMMER Müdürü Doç. Dr. Kutret Gezer, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erbil Kalmış, Tarım İl Müdürü Sezgin Kutlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarla ve Bahçe Bitkileri Dairesi’nden Bilge Alaçam ile mantar üreticileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan PAÜMMER Müdürü Doç. Dr. Kutret Gezer, Denizli’de üretilen mantarlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Denizli’de daha çok yaprak mantarı üretiminin yapıldığını belirten Gezer, “Denizli’de yaprak mantarı üretiminin yapılması güzel bir gelişme. Çünkü sadece protein değerine bakıldığında bile, yaprak mantarı yüzde 5, şapka mantarı yüzde 3 değere sahip. Yani yaprak mantar, sütten daha fazla protein değerine sahip. Böyle bir mantarı hem üretmek hemde tanıtmak gerekir. Pleurotus osteratus dediğimiz yaprak, istiridye mantarı adıyla anılan mantarın üretiminin artması için merkez olarak biz destek vermeye hazırız. Yaprak mantar üretiminde Denizli olarak biz merkez olalım. Yaprak mantarın pazarlaması anlamında da sıkıntı yok” dedi.

Toplantıda, 18 Ekim tarihinde yapılacak olan Yemeklik Mantar Kongresi ile ilgili bilgilerde verildi. Doç. Dr. Kutret gezer, üreticilerin sorunlarının masaya yatırılacağı ve geniş katılımlı bir kongre olacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı