REKLAMI GEÇ

Denizlili doktorlar zoru başardı

Denizlili doktorlar zoru başardı

Denizli’de 60 yaşındaki Niyazi Ceylan göğüs ağrısı şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Ceylan’ın kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı. Doktorlar büyük bir risk alıp tek ciğerli ve beynine giden damarları tıkalı olan Ceylan’ı açık kalp ameliyatına aldı. Operasyon başarıyla sonuçlandı.

/ DENİZLİHABER / 5 Ocak 2012 Perşembe, 17:31

Denizli Devlet Hastanesi Kalp-Damar Cerrahi Servisi’ne başvuran tek akciğeri bulunan hasta, yapılan açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuşturuldu. 60 yaşındaki Niyazi Ceylan göğüs ağrısı şikâyetiyle Kalp-Damar Cerrahisi polikliniğine başvurdu. Hastanın hastaneye geldiği sırada kriz geçirdiği anlaşıldı ve açık kalp ameliyatına alındı.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Kalp-Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Türkan Demir hastanın daha önceden geçirdiği tüberküloz hastalığına bağlı olarak sol akciğerinin alındığını aynı zamanda beyne giden ana damarların tıkalı olduğunu tespit etti. Hastanın ameliyatı hem beyin, hem akciğer hem de kalp açısından yüksek risk içeriyordu. Kalp- Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Gökhan Saçkan ise  “Hastamız ameliyattan sonra herhangi bir problem yaşamamıştır. Hasta ameliyattan 5 gün sonra taburcu olmuştur” dedi.

Hasta Niyazi Ceylan 1970 yılından beri nefes darlığı çektiğini göğsünde sıkışma ile hastaneye geldiğini söyleyen Ceylan “Göğsümde sıkışma rahatsızlığı ile Denizli Devlet Hastanesi’ne başvurdum. Kalp krizi geçirdiğimi söylediler. Daha önceden geçirdiğim rahatsızlık yüzünden tek ciğerim vardı. Hiç ümidim yokken geçirdiğim ameliyatla yeni doğmuş bir bebek gibi dünyaya geldim. Çok mutluyum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı