REKLAMI GEÇ

DEPREM OLUYOR SANDIK!

DEPREM OLUYOR SANDIK!

Denizli Devlet Hastanesi’nde acil durum ve afetlere hazırlıklı olabilmek amacıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikattaki kurtarma çalışmaları gerçeği aratmadı.

/ DENİZLİHABER / 18 Kasım 2011 Cuma, 17:43

Denizli Devlet Hastanesi doğal afetlerden korunma yolları ve doğal afetlerde nasıl davranılması gerektiği konusundaki teorik ve uygulamalı eğitimleri devam ediyor. Denizli Devlet Hastanesi, İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü Kurtarma Ekipleri, Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü Umke ekipleri, Denizli Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin ortak düzenlediği deprem ve yangın tatbikatı görülmeye değerdi.

Senaryo gereği Denizli’nin Akköy ilçesinde 17.11.2011 Perşembe saat 15.30’da meydana gelen 6,2 şiddetindeki depremde Denizli Devlet Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (AMATEM) binası depremde kullanılamayacak şekilde hasar gördü.

Binada hasta ve personellerden oluşan 10 kişi göçük altında kalırken, UMKE(Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarla göçüktekiler sağ olarak çıkarıldı. Deprem sırasında 6 Katlı C Blok binasının 3. Ve 5 katında yangın çıktı.

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, kurmuş oldukları halatla hat kurma yöntemiyle yoğun bakım servisinde yatan hastaları başarılı bir şekilde binadan tahliye etti. 3. ve 5. kat arasında kalan göz ve kulak burun boğaz servislerindeki hasta ve personeller de dumandan etkilenmemesi için yangın merdiveninden tahliye edildi.

Hastane Afet Planı (HAP) Başkanı Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural ile birlikte hastane afet planında görevli tüm idari kadro plandaki görevlerini yerine getirerek, tatbikatın gerçekleşmesinde önemli bir rol oynadı.

Organizasyonu yapan Başhekim Yardımcısı Doktor Hasan Çalışkan, Acil Tıp Uz. Dr. Hacı Mehmet Şahin ve Sivil Savunma Uzmanı Nuri Sürücüoğlu afete hazırlıklı olmanın önemli olduğunu yapmış oldukları tatbikatla anlattıklarını söyledi.

Hastane Afet Planı Başkanı Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural da hayati önem taşıyan afetler konusunda görevli ekibin her zaman bilinçli ve hazır olması gerektiğini ifade ederek, tatbikatta emeği geçen tüm personellere teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı