REKLAMI GEÇ

DİKKAT! Yüz felci geçirebilirsiniz

DİKKAT! Yüz felci geçirebilirsiniz

KBB Uzmanı Dr. Aylin Coşkun Özer, klimanın yanlış kullanımının zatürre ve sinüzit gibi üst solunum yolu hastalıkları ile yüz felci gibi sorunlara yol açabileceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2010 Çarşamba, 18:07

Aşırı sıcaklarla birlikte klima kullanım oranının arttığına dikkat çeken Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Aylin Coşkun Özer, dışarıdaki sıcak ve klimalı ortamdan kaynaklanan ısı farkının sağlığı olumsuz etkilediğini söyledi.

Klimanın yanlış kullanımının zatürre ve sinüzit gibi üst solunum yolu hastalıkları ile yüz felci gibi istenmeyen sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Uzm. Dr. Aylin Coşkun Özer şöyle konuştu: “Kışın rüzgârlı havalarda görülen hastalık, yazın klimalar yüzünden artıyor. Aşırı sıcak ile klimalı ortamdan kaynaklanan ani ısı değişiklikleri ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Aşırı terli vücutla aniden normal seviyenin üzerindeki soğuk bir ortama girilmemeli, oda sıcaklığı aşırı derecede düşürülmemelidir. Aksi takdirde yanlış klima kullanımı zatürre ve sinüzit gibi üst solunum yolu hastalıkları ile yüz felci gibi istenmeyen sağlık sorunlarına yol açabilir.”

Klimanın olumsuz etkilerinin alınabilecek basit önlemlerle engellenebileceğini belirten KBB Uzmanı Dr. Aylin Coşkun Özer, “Çok gerekmedikçe klima kullanılmamalı, klima yerine mekândaki pencere ve kapıların açılarak ortamın havalandırılması yapılmalıdır. Klimanın ev ve iş yerleri ya da araç içinde doğrudan yüze denk gelmeyecek şekilde ayarlanması olası hastalıklara karşı koruyucu bir yöntem olacaktır. Ayrıca, klimanın sıcaklık ayarı 23 derecenin altına getirilmemeli, terliyken klima karşısında oturulmamalı ve ıslak saçla dışarı çıkılmamalıdır” dedi.

Özer, araç kullananları ise uyardı: “Seyahat ederken açılan araç camı, yüzün sürekli rüzgârla temas etmesine neden olur. Bu da yüz felcinin oluşması için bir etkendir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı