REKLAMI GEÇ

DOKTOR ADAYLARI BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

DOKTOR ADAYLARI BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği önlük giyme töreni yine coşkulu bir şekilde yapıldı. Törende, 140 öğrenciye beyaz önlük giydirildi.

/ DENİZLİHABER / 7 Ocak 2011 Cuma, 17:52

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi bugünlerde hareketli günler yaşıyor. Yeni yapılan binalarına taşındıkları için büyük sevinç yaşayan öğrenciler, her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılan önlük giyme töreninde duygu dolu anlar yaşadı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen önlük giyme törenine; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Sınık, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aybek, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aybek, genç doktor adaylarına seslenerek şunları söyledi: “Mesleğiniz yorucu, öğrenme zamanı uzun, öğrenmeye mecbur ettiği konular çeşitli, özel hayatınıza kadar etki edecek güçlükleri size yükleyen bir meslektir. Sizler, insanın varlığında duyduğu acıları kendi varlığınızdakileri unutarak, giderme mesuliyetindesiniz. Onun için bilginiz kadar ahlakınız, tecrübeniz kadar karakteriniz kuvvetine muhtaçsınız. Çarelerini bulmak için bütün kuvvetlerini sarf eden hekimin kendiside hastaları gibi bir gün ölür. Onun içindir ki, meslekler arasında, akıbeti amacını yalanlayan hekimlik, mensuplarını dikkatli ve iradeli şekilde en özgeci ve en hayırlı insanlar yapar. Böyle olmayanlar bilgi ve tecrübelerini ne kadar üstün olursa olsun, hekim değildirler.”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, bu dönemin yeni hastanenin ve Tıp Fakültesi’nin yeni binasının açılması nedeniyle, PAÜ Tıp Fakültesi alt yapısı açısından en şanslı dönem olduğunu söyledi. Törenin, Tıp Fakültesi öğrencilerinin farklı bir dünyaya adım atışlarını simgelediğini belirten Rektör Prof. Dr. Ardıç şunları söyledi: “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz beyaz önlük giyme töreninde öğrencilerimizin ve ailelerin mutlu olduğunu görüyorsam da aslında bu tören, her şeyin yeni başladığını, önlerinde çeşitli zorluklarla dolu 6 yıl olduğunu, başka fakültelerdeki öğrencilerden çok daha fazla emek sarf etmeleri gerektiğini, sonunda bir ferdi olacağı dünyanın farklı olduğunu simgeliyor. 15 yıldır hepimiz büyük emek verdik. Yöneticilerimizin ufku ülkemizin olanakları ölçüsünde eserler ortaya koyduk. Son 4 yıllık dönem ise bu emeklerin taçlandığı dönem oldu. Bizim kuşağımız tıp fakültemizin varlığını gözü gibi korumaya ve geliştirmeye devam edecektir. Bu konuda taviz vermeye kalkan hiç kimseyi de tasvip etmeyecektir.”

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Diler Aslan “Tıbbi biyokimyaya giriş” konulu açılış dersini verdi.
Dersin ardından, önlük giyme törenine geçildi. Rektör Prof. Dr. Ardıç ve akademisyenler tarafından toplam 140 öğrenciye önlükleri giydirildi. Öğrenciler ve aileleri törende duygulu anlar yaşadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı