REKLAMI GEÇ

Dünya Forumu’nda Denizli’den bir doktor

Dünya Forumu’nda Denizli’den bir doktor

Bu yıl 31’incisi düzenlenen Dünya Forumu’na, Denizli Devlet Hastanesi Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurhan Meydan Acımış da katıldı.

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2010 Cuma, 16:30

Merkezi Amerika’da bulunan Amerikan Biyografi Enstitüsü ve merkezi İngiltere’de bulunan Uluslararası Biyografi Merkezi (IBC) tarafından her yıl düzenlenen Dünya Forumu’na bu yıl İngiltere ev sahipliği yaptı. Organizasyon İngiltere’nin dünyaca ünlü üniversite kenti Cambridge’de St. Jones College yapıldı.

Tıp bilimi, sağlık, sanat ve kültür alanlarında her ülkeden birçok kişiyi ağırlayan foruma Denizli Devlet Hastanesi’nden Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurhan Meydan Acımış katıldı. Acımış, forum hakkında şunları söyledi: “Geçen yıl dünya için önemli bir yıldı. ABD Başkanı Barack Obama’nın Amerika’dan başlayarak dünyada estirmeye başladığı değişim rüzgârı insanları umutlandırdı. Sağlık alanında değişimlere dirençli bir yapıda olan Amerika, tıbbi bakım hizmetlerinin ücretsiz olması konusunda halka sunduğu taahhüdü henüz yerine getirmedi. Geçen yılki bilim forumu bu umudu taşıdı ama forumun sonuç bildirgesi sonuçsuz kaldı. Bu yıl da Cambridge’de benzer konular vardı. Bireysel sağlık anlayışının ulusal ve küresel sağlığa doğru devinmesi mutluluk verici idi. Ben de Türkiye’den davet edilmiş bir hekim olarak sağlık hizmetlerine erişimdeki soruna dikkat çektim. Alternatif tıp uygulamaların sağlığa ulaşamayan halk kesimlerinde bir umut gibi pazarlanmasının sorunlarına değindim. Sağlığın ücretsiz ve herkese eşit sunulmasından yana olduğumuzu belirttim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı