REKLAMI GEÇ

Evli çiftler bu habere dikkat!

Evli çiftler bu habere dikkat!

Evli çiftler, sürekli sorun mu yaşıyorsunuz. Sizce sorununuzun kökünde ne var? Tartışırken kullandığınız üsluba hiç dikkat ettiniz mi? İşte bu haber tam sizin için

/ DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2012 Cumartesi, 10:27

Çiftlerin arasında yaşanan sorunları dile getiren Kemal Tuncer, “Kışkırtıcı sözcükler kullanmaktan kaçınmalısınız. Eşinizi yargılayan cümleler kurmanız durumunda karşınızdaki kişi konuşmanızın sadece kendisini incilten kısmını algılayıp gerisini duymayacaktır” diye konuştu.

Düşünceli davranarak tartışmaların evli çiftler için ilişkilerinde her zaman iyi sonuçlar doğuracağını dile getiren Tuncer, doğru bir iletişimin kurulamaması sonucu kişinin yalnızlıklar ile yaşamak zorunda kalabileceğini dile getirdi.

Hoş karşılanmayan bir durum ile karşı karşıya kalmanız durumunda kişiden ziyade eyleme odaklanmak gerektiğini belirten, Tuncer, “ Örneğin eşiniz iş yerinden geç çıkmış olabilir. Bu tarz hoşunuza gitmeyen bir durumla karşı karşıya kaldığınızda eyleme odaklanmak en doğrusu olur. Böylelikle, sorun olan konu hakkında daha net ayrıntılara girebilir, olumsuz bir dil kullanmadan surunu çözebilirsiniz” diye konuştu.

Empati Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezi Psikolog Danışman Kemal Tuncer, eşlerin birbirine karşı dikkatsizce ve iğneleyici yorumlar yapılmasının kaygılı, öfkeli tepkilere neden olacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı