REKLAMI GEÇ

Hacılar aşılanacak

Hacılar aşılanacak

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, 2010 yılı hac döneminde Suudi Arabistan’a gidecek hacılara, menenjit ve polio aşılarının yapılacağını duyurdu.

/ DENİZLİHABER / 22 Eylül 2010 Çarşamba, 17:58

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, 2010 yılı hac döneminde Suudi Arabistan’a gidecek olan hacı adaylarının, hem kendi sıhhatlerini korumak hem de yurt dışından ülkemize bulaşıcı hastalıkların girişini engellemek amacıyla, bazı sağlık uygulamalarını yerine getirmeleri gerektiğini hatırlattı.

“Aşı kartı verilecek”
Taş, “Bu amaçla Müdürlüğümüzün sağlık ekipleri tarafından her yıl olduğu gibi bu sene de hacı adaylarına menenjit ve polio aşıları birlikte yapılacaktır. Ayrıca hacı adayları bu aşılar ile birlikte kendi imkanları ile alacakları grip aşısını da sağlık kuruluşlarında yaptırabileceklerdir. Bu aşıları olduklarına dair kendilerine aşı kartı verilecektir. Verilecek bu belge ile vize ve giriş işlemlerini rahatlıkla yaptırabileceklerdir” dedi.

“Bilgilendirmeyi sağlık personeli yapacak”
Taş, “İlimizden gidecek olan hacı adaylarının mutlak suretle bu aşıları yaptırmaları gerekmekte olup, konu ile ilgili bilgilendirme görevlendirilen sağlık personeli tarafından yapılmaktadır. Hacı adaylarının herhangi bir zorlukla karşılaşmaması için Müdürlüğümüzce gerekli tüm tedbirler alınmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı