REKLAMI GEÇ

‘Hareketli yaşa, egzersiz yap, ödülün sağlık olsun’

‘Hareketli yaşa, egzersiz yap, ödülün sağlık olsun’

Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Projesi kapsamasında hazırladığı ‘Sporun ve Sağlığın Başkenti Olmaya Hazır mısın?’ kampanyası başlıyor.

/ DENİZLİHABER / 17 Mart 2010 Çarşamba, 16:35

Geçtiğimiz yıl Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ‘En Çevreci Belediye’ unvanı ile ödüllendirilen Denizli Belediyesi, yepyeni bir kampanya başlatarak Denizli’yi sporun ve sağlığın başkenti olmaya hazırlıyor. Bu amaçla yola çıkan Denizli Belediyesi ‘Sporun ve Sağlığın Başkenti Olmaya Hazır Mısın?’ sloganı ile kent yaşayanlarını kampanyaya destek olmaya çağırıyor.

Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Projesi kapsamında Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Çocuk ve Aile Ruh Sağlığı Destek Projesi” farklı uygulamalarla kent insanını projeye dahil etmeye devam ediyor. Proje kapsamında daha önce özellikle aile yapısının sağlamlaştırılması ve madde bağımlılığı gibi konularda çeşitli bilgilendirme toplantıları düzenleyen ve ‘Paylaşıyoruz’ adı verilen bir kampanya ile oyuncak ve kitap toplayan Sağlık İşleri Müdürlüğü, yepyeni bir kampanyayı hayata geçiriyor. Sporun ve Sağlığın Başkenti Olmaya Hazır Mısın?’ sloganı ile başlatılan kampanyanın hedefinde toplumun tüm kesimleri yer alıyor.

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan kampanyanın tanıtımına ilişkin düzenlenen toplantıda bilgi veren Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, günlük rutin işlerin yoğunluğundan unutulan fiziksel hareketi hatırlatarak hareketli bir yaşamın gerekliliğini vurgulamak ve Denizli halkında egzersiz ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık yaratmak amacında olduklarını söyledi.

Kampanyanın başlangıcı ise 7 Nisan olarak belirlendi. Toplumun her kesiminden katılımın gerçekleşeceği bir yürüyüş tertip eden Denizli Belediyesi, İncilipınar Parkı’nda da gün boyunca çeşitli aktiviteler düzenleyecek. 7 Nisan’da gerçekleşecek yürüyüş için Atatürk Bulvarı, Çınar Meydanı, İstiklal Caddesi trafiğe kapatılacak. Yürüyüşe Denizli Belediye Bandosu da eşlik edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı