REKLAMI GEÇ

Hasta yakınları da sorumlu

Hasta yakınları da sorumlu

Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi Gürbüz Akçay, güvenli sağlık hizmeti verilmesinde hasta yakınlarının da sorumluluklarının bulunduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Ocak 2012 Cuma, 12:01

Akçay, güvenli sağlık hizmeti verilmesinde hasta yakınlarının da sorumlulukları olduğunu, bu en önemlisinin refakatçi ve ziyaretçi kurallarına uyulması olduğunu ifade etti. Kadın servisinde veya kadın odalarında erkek refakatçinin kalmaması gerektiğini belirten Akçay, refakatçi kurallarının bazılarını şöyle sıraladı: “Refakatçi koltukları, geceleri yatak konumunda, gündüz saatlerinde koltuk konumunda kullanılmalıdır. Bulaşıcı ve salgın hastalık taşıyan kişiler refakatçi kalmamalıdır. Hasta ve refakatçi, servis hemşiresine haber vermeden hiçbir şekilde servis dışına çıkmamalıdır. Refakatçiler tarafından yiyecekler paketlenip üzerine isim yazılarak, temiz bir şekilde ofiste bulunan buzdolabına konulmalıdır. Odalarda çöp biriktirilmemelidir. Çocuk hastalar yataklarında yalnız bırakılmamalıdır.”

Ziyaretçilerin de uyması gerektiği kuralların olduğunu bildiren Akçay, “Ziyaretçi kabul edilmeyen servislere girmek için ısrar edilmemelidir. Hastanın yanına aynı anda 2 kişiden fazla ziyaretçi olarak girilmemelidir. Hasta ziyaretlerine 12 yaşın altında çocuk getirilmemelidir. Hastaya dışarıdan yiyecek içecek getirilmemelidir” diye konuştu. Akçay, kuralların eksik yerine getirilmesi halinde hastane çalışanlarının daha rahat çalışacağını, hastaların ise hizmetlerden daha çok faydalanabileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı