REKLAMI GEÇ

Hemofili hastaları da sünnet olabiliyor

Hemofili hastaları da sünnet olabiliyor

Denizli Devlet Hastanesi’nde, kanama riskli hemofili hastalarının da, Çocuk Hematolojisi Uzmanı ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı protokolünde sünnet operasyonlarının başarılı şekilde yapıldığı belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2012 Salı, 10:20

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hematolojisi Uzmanı Dr. Mehmet Akın, hemofilinin kanın pıhtılaşmasının yetersiz olduğu ciddi bir doğumsal kan hastalığı olduğunu, bulaşıcı bir hastalık olmadığını, ancak nesilden nesile geçen kalıtsal bir kan hastalığı olduğunu söyledi.

Hemofili hastalarının kanama riski taşıyan hastalar olduğunu belirten Dr. Mehmet Akın, “Bunlar her türlü operasyonda kanaması olan hastalardır. ve bu da hayati riski beraberinde getirir. Hemofili hastaları da sünnet olmak istemekte ancak kanama riskinden de korkmaktadırlar. Biz de bu hastalığı olan çocukların kanama riskini göz önüne alarak, Denizli Devlet Hastanesi’nde Çocuk Cerrahisi ile beraber ortaklaşa olarak bu hastalarımızda sünnet operasyonuna başladık. Yaklaşık 3 hastamızı sünnet ettik. Bu hastalarımızı çok başarılı bir şekilde kanama riski olmadan faktör takviyesi ile 1 gün içerisinde taburcu etmekteyiz. Diğer illerdeki hemofili hastaları da Denizli Devlet Hastanesi’ne başvuruyor” dedi. Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hematolojisi Uzmanı Dr. Mehmet Akın, sünnet olmak isteyen hemofili hastalarını sünnet polikliniğine davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı