REKLAMI GEÇ

KALBİ SARAN GUATR AMELİYATLA ALINDI

KALBİ SARAN GUATR AMELİYATLA ALINDI

BSK Denizli Cerrahi Hastanesi’nde Emine Güleç isimli hastanın, kalbi saran guatrı zorlu geçen bir operasyonda başarıyla alındı.

/ DENİZLİHABER / 22 Kasım 2010 Pazartesi, 18:22

BSK Denizli Cerrahi Hastanesi’nde nodüler guatr teşhisi konularak boyun ameliyatına alınan Emine Güleç’in ameliyat sırasında göğüs kafesi açılarak müdahale edilmek zorunda kalındı. Boyunda şişlik, nefes almada zorluk şikayetleriyle hastaneye başvuran Emine Güleç(65)’e genel cerrahi uzmanı Op Dr Mehmet Pekdemir, nodüler guatr teşhisi koyarak ameliyat olması gerektiğini hastaya söyledi. Operasyon tarihi belirlenerek ameliyata alınan hastanın guatr dokusu göğüs boşluğuna, kalbe ve kalbin ana damarlarına kadar devam etmesi nedeniyle kalp ameliyatlarında yapılan göğüs kafesinin açılması zorunluluğu ortaya çıktı.

Boyunda şişlik, nefes almada zorluk gibi şikayetlerle doktora başvuran hasta ameliyata alındıktan sonra guatr dokusunun kalbe doğru devam ettiği fark edilince göğüs kafesi açıldı. Hastaya, BSK Denizli Cerrahi Hastanesi genel cerrahi uzmanı Op Dr Mehmet Pekdemir ve Kalp Damar Cerrahı Doç Dr Bilgin Emrecan’la birlikte müdahale etti. Genel cerrahi uzmanı Op Dr Mehmet Pekdemir, hastanın muayenesinde kendisine nodüler guatr teşhisi koyarak ameliyata aldığını, fakat çok nadir rastlanan bir durum olan guatr dokusunun kalbi sardığını görünce, göğüs kafesinin açılması zorunluluğunun ortaya çıktığını söyledi. Pekdemir, “Hastayı operasyona aldığımızda guatr dokusunun göğüs boşluğuna, kalbe ve kalbin damarlarına kadar devam etmesi nedeniyle standart boyun operasyonuna ilaveten kalp ameliyatlarından yapılan göğüs kafesinin açılması gerekiyordu. Operasyona hastanemizin kalp cerrahı Doç Dr Bilgin Emrecan’ın da eşliğinde göğüs kafesi açılarak kalbe kadar uzanan çok büyük bir guatr zorlu ve başarılı bir operasyonla çıkarıldı. Hasta 3 günde sağlığına kavuşarak taburcu oldu.” dedi. Sağlık durumu iyi olan Emine Güleç, hastaneye ve doktorlara teşekkür ederek hastaneden ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı