REKLAMI GEÇ

KALP MERKEZİ PERSONELİNE TEŞEKKÜR

KALP MERKEZİ PERSONELİNE TEŞEKKÜR

Denizli Devlet Hastanesi’nde 2 yıldır açık kalp cerrahisinde önemli başarılara imza atan Kalp Merkezi doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarına düzenlenen törenle teşekkür belgesi verildi.

/ DENİZLİHABER / 27 Kasım 2010 Cumartesi, 15:51

Denizli Devlet Hastanesi Genel Değerlendirme Toplantısı’nın gündemini Kalp Merkezi’nin son yıllarda açık kalp cerrahisi alanında gösterdiği başarılar oluşturdu. Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, toplantıda Denizli Devlet Hastanesi’nde açık kalp cerrahisi ameliyatlarının gelişim sürecini anlattı.

Açık kalp cerrahisi alt yapı çalışmalarının 2006 yılında başladığını söyleyen Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, ilk açık kalp ameliyatının 1 Aralık 2008 tarihinde yapıldığını ifade etti. Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, “2006 yılında açık kalp cerrahisi için çalışmalar yapılırken birkaç kişi dışında hiç kimse bu işin olacağına ihtimal vermiyordu. Oysa ki hayallerin gerçeğe dönüştüğünü 2008 yılının sonlarında gördük. 2008 yılının sonlarında ilk açık kalp ameliyatımızı gerçekleştirdik. İlk zamanlarda Türkiye Yüksek ihtisas Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinin desteği ile hastanemizdeki açık kalp ameliyatları daha aktif hale geldi. Sonraki dönemlerde aramıza katılan uzman hekimlerimiz ile birlikte bu operasyonlar ivme kazandı. Kalp Merkezimizde 2 yıllık süreçte 150 açık kalp ameliyatı yaptık. Denizli’de ve Ege Bölgesi’nde sayılı merkezler arasında yer alan Kalp Damar Cerrahisi Yoğun Bakımı da gücümüze güç kattı. Bu gün gerçekten de çok iyi bir noktadayız ve çıtayı her zaman daha ileriye taşımak için çabalacağız. Bizim bu noktaya gelmemizde emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.

Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural’ın konuşmasının ardından Kalp Damar Kliniği Sorumlu Hekimi, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Alten, 1967 yılında Güney Afrikalı Dr. Christian Barnard tarafından yapılan dünyadaki ilk kalp naklinden başlayarak bu ameliyatların ülkemizde ve Denizli Devlet Hastanesi’ndeki seyrini anlattı. Toplantının sonunda Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural ile başhekim yardımcıları, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji ve Anestezi Kliniği’nde çalışan doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarına belge ile teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı