REKLAMI GEÇ

Kenyalı hastaya Denizlili doktor desteği

Kenyalı hastaya Denizlili doktor desteği

DESADER üyesi 20 doktor, Kenya Sağlık Yardımı ve Eğitimi Projesi kapsamında Kenyalılara sağlık yardımında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2010 Cumartesi, 16:55

Denizli Sağlık Derneği (DESADER), 1. Kenya Sağlık Yardımı ve Eğitimi Projesi’ne katkı koyuyor. Bu çerçevede, DESADER’in üyesi olan ve göz, KBB, plastik cerrahi, üroloji, ortopedi, genel cerrahi, kadın doğum, radyoloji, dahiliye, çocuk hastalıkları ve dermatoloji hekimlerinin bulunduğu 20 kişilik doktor kafilesi, Wajir Devlet Hastanesi’de 10 gün boyunca sağlık hizmeti verdi.

Yardım kafilesine, Denizli Devlet Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Eyüpoğlu ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Çilengir de katıldı. Türkiye-Kenya arasındaki dostluk köprüsüne katkıda bulunan Denizli Devlet Hastanesi hekimlerinden Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Eyüpoğlu, 110 katarakt ameliyatı yaptı, Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Çilengir 13 plastik cerrahisi uyguladı.

Katarak ameliyatı olanlara, DESADER’in güneş gözlüğü hediye ettiğini belirten Eyüpoğlu, tamamen insani amaçlarla ve gönüllü olarak Kenya’ya gittiklerini ve bu hizmeti verirken hiçbir çıkar gözetmediklerini ifade etti. Eyüpoğlu, “DESADER’in organizasyonuyla, 10 Haziran 2010 tarihinde sağlık taraması yapmak, ilaç ve ilaçlı cibinlik dağıtmak ve ameliyatlara katılmak üzere 20 kişilik sağlık personeli ile Kenya’ya gittik. Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın da (TİKA) desteklediği projede, Kenya’da yapılacak olan sağlık taramasına Etiyopya ve Somali’den de tedavi amaçlı hastalar geldi. Kenyalı meslektaşlarımızla bilgi alışverişinde bulunduk. Kenya’da önemli bir doktor açığının olduğunu ve halkın büyük bir kısmının sağlık güvencesinin olmadığını gördük. Denizli’de görev yapan hekimler olarak kısa süreliğine de olsa Kenya sağlığına katkıda bulunmanın gurunu yaşadık” diye konuştu.

Eyüpoğlu, Kenya Sağlık Yardımı ve Eğitim Projesi kapsamında, sağlık yardımında bulunanlara Kenya Sağlık Bakanı Pauline Nyota tarafından teşekkür belgesi verildiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı