REKLAMI GEÇ

MADDE BAĞIMLILARINA İYİ DAVRANIN

MADDE BAĞIMLILARINA İYİ DAVRANIN

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Canural, kanser hastalığının en çok madde bağımlılarını vurduğunu söylerken, “Türkiye’de sigara ve alkol gibi maddeleri kullanan kişilerde kanser görülme oranı kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 1 Mart 2011 Salı, 19:06

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, Yeşilay Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı. Sigara, uyuşturucu ve alkol kullanımında toplumun bilinçlenmesi gerektiğini belirten Canural, bu maddelerin kişide maddi ve manevi çöküntülere yol açtığını söyledi.

Sigara, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin kişinin vücut savunma sistemini çökerttiğini belirten Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural bu tür maddelerin birçok hastalığa ve ölüme zemin hazırladığını söyledi.

Canural, kanser hastalığının sigara kullanan ve alkol tüketen kişilerde görülme oranının Türkiye’de ikinci sırada yer aldığını belirterek şunları dile getirdi, Canural “ Sigara, uyuşturucu ve alkol gibi maddeler vücudun savunma sistemini çökertir. Sigara kullanımı akciğer, yemek borusu, ağız boşluğu, böbrek, pankreas, mide ve kan kanserine yol açar. Alkol ise yemek borusu ve karaciğer kanserlerine neden olur. Türkiye’de sigara ve alkol içen kişilerde kanser görülme oranı kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alır” dedi.

Sigara, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı maddelerin 12- 18 yaş arası gençlerde büyük bir tehdit oluşturduğunu belirten Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, sigaranın ölümcül yanının dışında ülke ekonomisini de büyük zarara uğrattığını söyledi.

Uz. Dr. Ramazan Canural “ Zararlı maddeler 12–18 yaş arası gençlerde daha çok tehdit oluşturuyor. Gençler küçük yaşlarda arkadaş ve çevre baskısı, özenti, merak gibi nedenlerden dolayı bu maddeleri kullanıyor. Sonuçta da ilerleyen yaşlarda birçok hastalık ve ölümle sonuçlanan yola girdiklerinin farkına varamıyorlar. Ayrıca zararlı maddelere ayrılan paralar da ülke ekonomisine büyük zarar veriyor” dedi.

Sigarayı bırakmak isteyenlerin Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Sigara Bırakma Merkezi’ne başvurabileceklerini söyleyen Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, AMATEM ise alkol ve uyuşturucu madde ile mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı