REKLAMI GEÇ

Mevsim değişiyor göze dikkat!

Mevsim değişiyor göze dikkat!

Denizli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Eyüpoğlu, mevsimsel geçişlerde meydana gelen göz alerjilerinde (vernal konjonktivit) önlem alınmaması halinde gözde kalıcı hasarların meydana gelebileceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2012 Pazartesi, 13:39

Göz alerjisinin gözün konjonktiva bölgesinde (göz küresi üzerindeki ve göz kapağı içerisindeki zar) görülen allerjik olduğunu ifade eden Denizli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzm. Dr. Ömer Eyüpoğlu, tedavi edilmediği takdirde korneanın ve konjonktivanın zarar görerek kalıcı göz hastalıklarının oluşabileceğini belirtti.

Uzm. Dr. Ömer Eyüpoğlu, bahar mevsiminde havada uçuşan polen ve tozlarlarla birlikte alerjik hastalıkların da ortaya çıktığını, en sık görülen alerjiler arasında ise mevsimsel göz alerjilerinin geldiğine değinerek hastalık ile ilgili şunları söyledi: “Gözde bulanıklık, kızarıklık, kaşıntı, sümüksü akıntı gibi durumlar göz alerjisinin ilk belirtileridir. Hastalık genelde sıcak yaz ayları boyunca sürebilir” dedi.

Göz alerjilerinin tedavisi uzun süreli olduğunu ve 6 aya kadar ilaç kullanmak gerekebileceğini belirten Eyüpoğlu, tedavide yan etki profili düşük uzun süreli kullanıma uygun ilaçları seçmek gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Bu hastaların güneş gözlüğü kullanması, tozlu ve sıcak saatlerde sokağa az çıkması, polen ve çiçeklerin bol olduğu alanlardan kaçınması, zaman zaman soğuk su kompresi ile gözlerini kapatarak dinlendirmeleri yararlı olacaktır. Ayrıca hasta ilacını doktorundan habersiz almamalı ve kullanmamalıdır” diye konuştu. Vernal (Allerjik) konjonktivitin bölgesel eğilim de gösterdiğine değinen Uz. Dr. Ömer Eyüpoğlu, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu kökenli hastalarda bu hastalığın görülme sıklığının daha fazla olduğunu dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı