REKLAMI GEÇ

“Olay yerine 7 dakikada gidildi”

“Olay yerine 7 dakikada gidildi”

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Cuma günü Aktepe’de 112 ekibine yapılan saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, olay yerine 7 dakika içinde ekibin ulaştığını belirterek, olayı kınadı ve vatandaşlardan 112 acil yardım ekiplerine yardımcı olmalarını istedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2011 Pazartesi, 17:06

Aktepe’de, 3 yaşındaki bir çocuğun parkta yüksekten düştüğü ihbarı üzerine, olay yerine giden 112 acil yardım ekibi, geç geldikleri gerekçesiyle hasta yakınları tarafından saldırıya uğramıştı. İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, iddia edildiği gibi 112 acil yardım ekibinin olay yerine geç gitmediğini, 7 dakikada vakaya ulaşıldığını belirtti.

“7 dakikada ulaşıldı”
Taş, “112 Komuta Kontrol Merkezimize 27 Mayıs 2011 Cuma günü, akşam saatlerinde bir çocuğun parkta yüksekten düştüğü ihbarı yapılmıştır. Bunun üzerine Sevindik 112 Acil Yardım ambulansı, Aktepe Mahallesi’nde bulunan olay yerine, 7 dakikada intikal etmiştir. Ancak ambulansın olay yerine, yarım saatte geldiği iddiasında bulunan hasta yakınları, sağlık ekibinin çocuğa müdahalesini engellemeye çalışmışlardır. Çocuğa müdahale etmek isteyen ekibimize hakaret ederek sağlık memurunu darp etmişlerdir. Hasta yakınlarının sözlü tehditlerde bulunmaları üzerine de emniyet ekiplerinden destek istenmiştir” dedi.

“Standartların üzerinde acil yardım hizmeti veriyoruz”
Yaşanan olay sonrası ambulans ekibinin, olaylar ve sağlık memurunun darp edilmesi nedeniyle, hasta yakınlarından şikayetçi olduklarını belirten Taş, “Ambulansımızın istasyondan çıkışı ve olay yerine intikali arasında geçen süre 7 dakikadır. Bu süre 112 Komuta Kontrol Merkezimiz vaka kayıt sisteminde de kayıtlıdır. Avrupa’da standart olarak acil sağlık hizmetlerinde vakaya ulaşma süresi 10 dakika olup ilimizde, bu vakaya ulaşma süresi 7 dakika gibi bir sürede gerçekleşmiştir. Denizli 112, 7 gün 24 saat, yılın 365 günü, özveri ile standartların üzerinde acil yardım hizmeti vermektedir. Sağlık personelimize karşı kendini bilmez kişiler tarafından zaman zaman yapılan bu tür saldırıları nefretle kınıyoruz. Ayrıca bu saldırı ile ilgili adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.

Taş, bu tür olaylara sebebiyet verilmemesi için vatandaşlardan, 112 acil yardım ekiplerine yardımcı olmalarını rica etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı