REKLAMI GEÇ

ÖZTÜRK “RAMAZAN’DA SEBZE VE MEYVEYE ZAM YOK”

ÖZTÜRK “RAMAZAN’DA SEBZE VE MEYVEYE ZAM YOK”

Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) A.Ş Başkanı Halil Öztürk, bu yıl ramazan ayında sebze ve meyve fiyatlarında artış olmayacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2011 Pazartesi, 16:19

Ağustos ayının ilk günü başlayacak ramazan öncesi sebze ve meyve fiyatları konusunda gazetecilere açıklama yapan Öztürk, ramazan ayının hasat mevsimine denk geldiğini ifade ederek, Türkiye’nin her yerinde ürün bolluğu olacağını, sadece domates ve üzümde bir miktar artış yaşanabileceğini belirtti.
Öztürk, şöyle konuştu:”Bu yıl ramazan ayında sebze ve meyve fiyatlarında artış yaşanmayacak. Ramazan ayı hasat mevsimine denk geldiği için ülkenin dört bir yanında ürün bolluğu olacaktır. Bu nedenle sebze ve meyvede fiyat artışları beklemiyoruz. Hatta bazı ürünlerde fiyat düşüşü bile yaşanabilir. Ancak bu konuda tek endişemiz hava şartları. Aşırı sıcaklar, aşırı yağışlar veya dolu yağışı gibi durumlar sebze ve meyve üretimini olumsuz etkiliyor. Geçen yıl aşırı sıcaklardan dolayı bazı ürünler olumsuz etkilenmişti. Bu yıl da böyle bir durum olursa ürün arzında azalma olacağı için fiyatlarda bir miktar artış yaşanabilir. Hava şartlarında bir değişkenlik olmaz ise vatandaşımız gönül rahatlığıyla ucuz meyve ve sebze tüketebilir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı