REKLAMI GEÇ

PAÜ YENİ TIP FAKÜLTESİ BİNASI TAMAM

PAÜ YENİ TIP FAKÜLTESİ BİNASI TAMAM

Pamukkale Üniversitesi’nde inşaatı tamamlanan Tıp Fakültesi binası, öğrenci ve akademisyenlere tanıtıldı.

/ DENİZLİHABER / 7 Ocak 2011 Cuma, 17:52

Yeni binayı tanıtmak için düzenlenen etkinliğe Rektör Fazıl Necdet Ardıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Kumsar ve Prof. Dr. Zafer Sınık, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aybek, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik tıp öğrencisinin öğrenim hayatı boyunca yaşadıklarını esprili bir dille anlatan Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Musa Yılanlı’nın sunumu ile başladı. Rektör Ardıç ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aybek katılımcılara binayı gezdirerek bilgi verdi. Binanın Türkiye’deki diğer tıp fakültelerinden farklı olarak 3 üniversitede uygulanan probleme dayalı aktif öğrenim sistemine göre inşa edilen 13 bin 800 metrekare alan saihp olduğu ve 7 bloktan oluştuğu belirtildi.

Binada 250 kişilik konferans salonu, 120 kişilik üç büyük derslik, kütüphane, 1 bilgisayar, 16 araştırma,1 deneysel hayvan, 2 çok amaçlı uygulama ve 2 mesleki beceri laboratuvarının yanısıra , 10 OSGE odası, 60 probleme dayalı öğrenim odası (PDÖ), öğrenci kafeteryası, öğretim elemanları kafeteryası, idari kısımlar ve yardımcı mekanlar bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı