REKLAMI GEÇ

RUH HASTASI!

RUH HASTASI!

Cemile Delek isimli emekli öğretmen, Sevindik Mahallesi toplantısı sırasında, AKP’li aday Nihat Zeybekci’nin kendisine, topluluğun önünde “O kadın ruh hastası. Ona inanmayın” diye bağırdığı, bundan dolayı da kendisine bir grup AKP’linin saldırdığı gerekçesiyle şikayetci oldu.

/ DENİZLİHABER / 6 Haziran 2011 Pazartesi, 14:12

12 Haziren Genel Seçimleri kapsamında, Sevindik Mahallesi’nde bir toplantı düzenleyen Denizli Belediye eski Başkanı ve AKP Denizli 1. Sıra Milletvekili Adayı Nihat Zeybekci, kendisine “Babamın hakkını ver” diye bağıran bir vatandaşa “Ruh hastası” dedi. Bu iddia Zeybekci tarafından hakarete uğradığını ileri süren emekli öğretmen Cemile Delek’e ait.

“Zeybekci,ruh hastası, diye bağırdı”
Cemile Delek, Zeybekci’nin mahallesinde bir seçim toplantısı yapacağını duyunca, soluğu toplantı alanında aldı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın konuşmasının ardından, mikrofonuZeybekci aldı. “İşte tam bu sırada ‘Babamın hakkını’ ver diye bağırdım”,sözleriyle olayı anlatan Delek, Zeybekci’nin daha sonra kalabalığa dönüp “Bu kadın ruh hastası. Ona inanmayın” diye bağırdığını iddia etti.

“AKP’liler üzerime yürüdü”
Bunun üzerine bir grup AKP’linin üzerine yürüdüğünü söyleyen Delek, “Polis araya girip alandan uzaklaştırdı. Ben ruh hastası değilim. Bu sözleri duyunca şok oldum. Zeybekci öyle deyince, bir grup partili üzerime yürüdü. Neye uğradığımı şaşırdım” diye konuştu.

Şikayetçi oldu
Delek, daha sonra Sevindik Polis Merkezi’ne giderek kendisine “ruh hastası” diyen Nihat Zeybekci hakkında suç duyurusunda bulundu. Olayı öğrendikten sonra mağdur Cemile Delek’le irtibata geçen CHP Denizli Merkez İlçe Örgütü,Delek’i, durumu kamuoyuna duyurması konusunda ikna etti. CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Cemile Delek ile bugün parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Yurtseven “Bu nasıl bir üsluptur”
Nihat Zeybekci’nin Cemile Delek isimli vatandaşa yönelik sarf ettiği sözlerin çok düşündürücü ve acı olduğunu söyleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, AKP’li Zeybekci’yi seviyeli olma konusunda uyardı. Cemile Delek’in olay anını anlatırken, gözlerinin yaşardığı ve sesinin titrediği gözlendi.

18 YILLIK ÖYKÜ
Cemile Delek’in şikayetiyle sonuçlanan olayın temeli 18 yıl öncesine dayanıyor. Yapılan kadastro uygulaması sonrası 18 yıl önce başlatılan yargı sürecinde önceki belediye yönetimleri, yargı devam ettiği için Delek’in ailesine ait arazide her hangibir işlem yapmamıştı. Ancak Delek’e göre, yasalarda belirtiliyor olmasına rağmen Zeybekci, göreve gelince karar yargıya taşınmış olmasına rağmen Zeybekci, söz konusu kadastro planını uyguladı. Arazinin bir kısmı belediye mülkiyetine geçti. Daha önce defalarca durumu Zeybekci’ye anlatmak istediğini söyleyen Delek, “Beni ‘Bana mahkeme kararın varsa getir’ diyerek reddetti, dinlemedi” diye konuştu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı