REKLAMI GEÇ

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ANKARA YOLCUSU

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ANKARA YOLCUSU

Denizli Tabip Odası, Denizli Eczacı Odası, Denizli Diş hekimleri Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şubesi başkanları 13 Mart Pazar günü Ankara‘da yapılacak ‘Çok Ses-Tek Yürek‘ mitingi öncesi basın toplantısı düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Mart 2011 Perşembe, 16:55

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Denizli Tabip Odası Başkanı Ersin Çağırgan, Denizli Eczacı Odası Başkanı Özen Ekiz, Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı İrfan Karababa ve SES Denizli Şubesi Başkanı Türkan Okyaz ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Denizli Tabip Odası Başkanı Ersin Çağırgan sağlık çalışanları olarak özlük haklarına yapılan saldırılara karşı artık yeter demek için halkın sağlık hakkını ve taleplerini daha güçlü haykırmak ve ısrarlı takipçisi olmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Sağlık hizmeti ekip hizmetidir. Laborantı, hizmetlisi, radyoloji teknisyeni/teknikeri, sağlık teknisyeni, sağlık teknikeri, hemşiresi, diş hekimi, fizyoterapisti, biyoloğu, hekimi, ebesi, çevre sağlığı teknisyeni, eczacısı, paramedik, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyeni, psikoloğu, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni, ambulans şoförü. Hepsi ekibin bir parçasıdır. Her biri olmazsa olmazdır, her biri nitelikli sağlık hizmeti üretimi için çok değerlidir. Sağlık hizmetini üreten biz sağlık çalışanları Sağlıkta Dönüşüm Programı‘nın mağduru olmak istemiyoruz” dedi.

Sağlık çalışanı olarak 4/a, 4/b, 4/c, 4924, sözleşmeli, taşeron, vekil ve benzeri statülerde adaletsiz ve güvencesiz ücret ile çalışmak istemediklerini ifade eden Çağargan, şunları söyledi:”Emekliliğe dahi yansımayan, iş barışımızı tehdit eden döner sermaye uygulamasına mahkum edilmek istemiyoruz. İş güvencesi istiyoruz. Tüm sağlık çalışanlarının görev, yetki ve sorumluluklarının tanımlanmasını, her meslek grubuna öz denetimini sağlama imkanı verilmesini, emeğimizin karşılığı olan kalıcı ve güvenceli, yaşamımızı insanca sürdürebileceğimiz ücret ve özlük hakları istiyoruz.Sağlık hizmetini üreten sağlık çalışanları olarak, fazla iş yükü ile yıpranmak, olması gerekenden uzun saatler çalışmak, bulaşıcı hastalıklar ve benzeri nedenlerle sağlığımızı ve hayatımızı kaybetmek istemiyoruz. Toplumun hakkaniyet ilkeleri doğrultusunda, ihtiyacı olduğu zamanda, ihtiyacı olduğu kadar nitelikli, eşit, ücretsiz, yaygın ve ulaşılabilir sağlık hizmeti almasını istiyoruz. Sağlıklı ve güvenceli çalışma ortamı istiyoruz. Topluma eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz”

İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak istediklerini söyleyen Ersin Çağırgan, “Tüm bu taleplerimizi haykırmak için ‘Çok ses, tek yürek şiarıyla 13 Mart‘ta Ankara‘da olacağız ve tüm duyarlı arkadaşlarımızı bu mitinge katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı