REKLAMI GEÇ

SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM ÇALIŞTAYI BAŞLADI

SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM ÇALIŞTAYI BAŞLADI

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Denizli’de obezite ile mücadele sürecinin belirlenmesi için organize edilen Denizli Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Çalıştayı başladı.

/ DENİZLİHABER / 5 Ocak 2011 Çarşamba, 17:41

80. Yıl Öğretmenevi’nde düzenlenen çalıştaya, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Sağlık Bakanlığı Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı’ndan Diyetisyen Ceyhan Vardar, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mercanoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş ile davetliler katıldı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, obezitenin artmasına yol açan nedenler hakkında bilgiler vererek, günümüzde bilim ve teknolojinin hızla gelişmesiyle ortaya çıkan yeniliklerin insanlığın hizmetine sunulması ile insanların yaşam tarzlarının gün geçtikçe değiştiğini, bu değişimin insanların daha az hareket etmelerine neden olduğunu ve beslenme alışkanlıklarını da olumsuz etkilediğini söyledi. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazla kilolu olma ve obezite sıklığının giderek arttığına dikkat çeken Taş, Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, obezitenin dünyada her yıl 1 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olduğunu sözlerine ekledi.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan da, Denizli Belediyesi’nin Dünya Sağlık Örgütü ile bir protokol imzaladığını ve Denizli’nin ‘Sağlıklı Şehir’ unvanını yakın bir zaman içinde alacağını söyledi. Belediye olarak il genelinde 10-15 bölgede sağlıklı yaşam için spor alanları yaptıklarını vurgulayan Gökoğlan, bu bölgelere yürüyüş ve bisiklet yolları ile spor sahaları yaptıklarını söyledi.
Çalıştayda konuşan Vali Yavuz Erkmen ise obezitenin sadece Denizli için değil ülke için de önem taşıdığını söyleyerek, hazır yemeklerin ve asitli içeceklerin yeni neslin en çok tükettiği yiyecek ve içecekler olduğunu ve ailelerin çocuklarını bunlardan uzak tutmaları gerektiğini söyledi. Ailelerin çocuklarını ne kadar doğruya kanalize ederlerse o kadar faydalı olacağına dikkat çeken Vali Erkmen, Denizli’de bu anlamda çok güzel çalışmaların olduğunu, köylerde önceki zamanlarda vatandaşların yol ve su istediğini ancak günümüzde spor aletleri istediklerini ifade etti. Spor yapmanın ayıp bir şey olmadığına dikkat çeken Vali Erkmen, Avrupa’da çok yaşlı insanların da spor yaptığını ve spor yapmayı alışkanlık haline getirmek gerektiğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırmasını Denizli’de başarı ile gerçekleştiren ekip üyelerine plaket verildi. Çalıştay 3 gün sürecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı