REKLAMI GEÇ

SAĞLIKSIZ GIDAYA GEÇİT YOK

SAĞLIKSIZ GIDAYA GEÇİT YOK

Zabıta ekipleri, gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik periyodik kontrollerini sürdürüyor. Denetlenen 69 işyerinden 11’ne kurallara uymadıkları için idari yaptırım tutanağı tanzim edildi.

/ DENİZLİHABER / 22 Kasım 2011 Salı, 16:41

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler vatandaşın daha hijyenik ve sağlık kurallarına uygun gıda tüketimini sağlamak amacıyla 69 işyerinde denetimlerde bulundu.
Unlu mamüller üreten ve satışını gerçekleştiren fırın, pastane ve şekercilerinde yer aldığı denetimlerde 11 işyerine kurallara uymadıkları için idari yaptırım tutanağı tanzim edildi. 30 işyerine ise bazı eksikliklerinden dolayı yazılı ihtarname yapıldı. Denetim sırasında hijyen, temizlik, işyeri açma ve çalışma ruhsatı, çalışan personelin fiziki temizliği, sağlık karnesi, yangın tüpü denetimi ve fiyat tarife liste kontrolleri yapıldı. Denetimlerde genel olarak hijyen kurallarına uyulduğunun tespit edildiğini belirten Zabıta Müdürü Emin Akbulut, gıda güvenliğini sağlamamış, ambalajsız ve etiketsiz satışa arz edilen ürünlerin sağlık açısından tehlike oluşturduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Yaptığımız son denetimde 69 işyerinden 11’ne kurallara uymadıkları için idari yaptırım tutanağı tanzim edildi. 30 işyerine ise bazı eksikliklerinden dolayı yazılı ihtarname yapıldı. Halkımız gıda ürünlerini satın alırken mutlaka ürün etiketini ve son kullanma tarihini kontrol etmeli. Vatandaşın sağlıklı koşullarda üretilmiş ve satışa sunulmuş gıdaları tüketebilmeleri amacıyla sık sık denetimler gerçekleştiriyoruz. Özellikle hijyen açısından standartlara uymayanları yakın takibe aldık. Sağlık karneleri de çalışanlar açısından önemli. Halk sağlığı açısından belediye olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Vatandaşlardan ise her hangi bir olumsuzlukta belediyenin 153 numaralı telefonundan bizlere ulaşmalarını rica ediyoruz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı