REKLAMI GEÇ

TATLI YERİNE ŞEKER

TATLI YERİNE ŞEKER

Ramazan aylarının özellikle iftar mönüsünün değişmez tatlarından olan tatlılar, bayram öncesinde yerini şeker, lokum ve çikolataya bıraktı.

/ DENİZLİHABER / 7 Eylül 2010 Salı, 17:19

Ramazan ayının sona ermesi ile birlikte bayram alışverişine çıkan vatandaşlar artık baklava, güllaç, lokma gibi tatlıları değil, bayramda ikram etmek için şeker ve çikolata gibi ağız tadlarını almaya başladı. Denizli’nin en ünlü şeker ve helva üreticilerinden olan Hacı Şerif Şekercisi’nde de bayram öncesi büyük yoğunluk yaşanıyor.

Hacı Şerif Şekercisi’nin sahibi Necip Helvacı, Ramazan ayının sona ermesi ve bayramın gelmesiyle alışverişte de değişiklikler olmaya başladığını söyledi. Ramazan ayında sofraların değişmezlerinden olan baklava, güllaç gibi tatlıların yerini, bayramın gelmesiyle birlikte şeker, çikolata ve lokum gibi tatların aldığını belirten Necip Helvacı, “Bayram öncesi vatandaşlar hem bayramda ikram etmek, hem de ziyaretlerde götürmek için şeker, lokum ve çikolata gibi gıda maddelerini almaya başladı” dedi.

Şeker ve helva gibi gıdaların üretiminin önemli olduğunu belirten Helvacı, “Meridvenaltı denilen yerlerde yapılan üretimler sağlıksız. Özellikle arefe günü yoğun kalabalıktan yararlanarak üretilen bu gıdalara karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz. Kontrol mekanizmasının da işletilerek bu tür üretimlere izin verilmemesi gerekir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı