REKLAMI GEÇ

TEK HAYALİ DOKTOR OLMAK

TEK HAYALİ DOKTOR OLMAK

Doğuştan görme özürlü 15 yaşındaki Nursel Gülerce’nin hikayesi örnek alınacak cinsten. Yaşamın zorluklarına göğüs gererek ailesine ve çevresine ışık olan Denizli Görme Engelliler 8.sınıf öğrencisi Nursel’in tek amacı okuyarak doktor olabilmek.

/ DENİZLİHABER / 11 Eylül 2010 Cumartesi, 11:42

Kendisi gibi özürlü babasına, çeşitli rahatsızlıkları bulunan annesine ve down sendromlu kardeşine yaşadığı bir göz odada bakan Nursel, zor bir yaşamın içinde derslerine sıkı bir şekilde sarılıp, SBS’de 417 puan alarak Anadolu Lisesi’ni kazandı.

Doğduğundan bu yana kendisinden 2 yaş küçük down sendromlu kardeşi Murat ile ilgilenen Nursel, yüz felci geçirdikten sonra özürlü durumuna düşen babası Erol ve birçok rahatsızlığı bulunan annesi Kadriye’ye yaşanması zor bir evde bakarken, bir yandan da onlara faydalı olabilmek için azimle çalışarak okuyor.

Zamanın çoğunu evdeki kardeşiyle oyun oynayarak geçirmek zorunda olan görme engelli Nursel, bir yandan evi temizleyip bir yandan da yemek pişirip ailesine yardımcı olmaya çalışırken, diğer yandan da sürekli göz önünde bulunan ailesi ve onlar gibi olanları kurtarmak için doktor olmak istiyor.

Genç yaşında hayatın bütün zorluklarıyla uğraştığını söyleyen Nursel, kendisi, ailesi ve kendileri gibi rahatsız olanları kurtarmak için doktor olmak istediğini söylüyor. Bir göz odada yaşamlarını sürdürdüklerini ifade eden Nursel, “Kendimi, ailemi ve bizim gibi olanları düşündükçe içimde çalışma isteği oluştu. Ama bu arada aileme de bakmak zorundayım. Onları ve bizim gibileri kurtarmak için de doktor olmak istiyorum. Aileme yardım etmekten boş kalan zamanlarımda ders çalışıyorum. doktor olarak herkese şifa dağıtmak istiyorum. Bunu mutlaka başaracağım” diyor. Baba Erol Gülerce ise, kızının azminin gözlerini yaşarttığını söyleyerek, “Kızımın hakkını ödeyemeyiz. Görmediği halde neyimiz olsa koşuyor. Eşim rahatsız, ben ve oğlumuz Murat’ta özürlü. Ayda toplam elimize özürlü maaşı olarak 600 ile 700 TL arası para geçiyor. O’nu da birkaç alamadık. Bu evden başka yaşayacak yerimiz yok. Mecburen tek odalı bir evde yaşamak zorundayız. Kızım bizleri düşündükçe doktor olmak istediğini söyledi. Biz de öyle olmasını istiyoruz. Öyle yardımsever ve yufka yürükli ki, kendisi hariç herkesi düşünüyor. Kendisi görmemesine karşın ilerde doktor olursa bize de etrafındaki insanlara da ışık olacaktır” diye konuştu. Herkesin Ramazan Bayramı’nı kutlayan baba Gülerce, şöyle devam etti, “Hep bayram bizim neyimize diyoruz. Bizim asıl bayramımız kızım doktor olduğu zaman olacaktır. Elimize avcumuza geçen parayı kira, elektrik ve su gibi masraflara veriyoruz. Ekmeğimizi bile zor alacak haldeyiz. Geçenlerde su parasını ödeyemediğimiz için 2 ay suyumuz kesildi. Etraftaki hayır çeşmelerinden su doldurduk. Bizi yaşatan tek tesillimiz Nursel olacak. O’nun vatana millete hayırlı bir evlat ve doktor olmasını istiyoruz. Çok çalışıyor ve başarılı. Azimle. İnşallah istediğine kavuşur. O’nun hayali bizi yaşatıyor.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı