REKLAMI GEÇ

Birtürk: Fakir ve muhtaçlara Hilalkart desteği sağlanacak

Birtürk: Fakir ve muhtaçlara Hilalkart desteği sağlanacak

MHP ikinci sıra milletvekili adayı Cafer Birtürk, fakir ve muhtaçların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için “Hilalkart” uygulaması getireceklerini, sosyal desteğin kart sahibinin ikamet ettiği mahalledeki esnafın desteklenmesini de sağlayacağını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2015 Perşembe, 13:41

MHP Denizli ikinci sıra milletvekili adayı Cafer Birtürk, seçim çalışmalarını Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’ndeki hasta ve yakınları ile bir alışveriş merkezindeki esnafı ziyaret ederek sürdürdü. PAÜ Hastanesi ziyaretinde hasta ve yakınları ile sohbet eden Birtürk, vatandaşların sağlık alanında yaşadıkları sıkıntıları kendilerine aktardığını söyledi.

“Vatandaşlarımıza mevcut sağlık politikasından memnuniyetleri sorduk. Hani halk arasında bir deyim vardır, ‘bir dokun bin ah işit’ diye… Sohbetlerimizde meseleleri sorduğumuzda, bir dokunduk bin ah işittik” diyen Birtürk, sağlık hizmetledinde kalite düşüklüğünden, muayene ücreti ve eczanelerde katkı payı alınmasından yakınmalar duyduklarını ifade etti.

MHP iktidarında getirilecek uygulamalara seçim beyannamesinde detaylı bir şekilde yer verildiğini anlatan MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk, sağlık hizmetlerinin sosyal güvenliği olan herkes için ücretsiz hale getirileceğini, katkı payı, ilaç farkı, muayene gibi ücretlerin alınmayacağını, koruyucu ve temel sağlık hizmetleri ücretsiz olarak sunulacağını, hastanelerin tam gün ve tam kapasite çalışacağını kaydetti.

ic

HİLALKART İLE DESTEK
Fakir ve muhtaçlara yönelik uygulamaların da MHP tarafından hayata geçireleceğini belirten Birtürk, “Muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartları verilecek. Bu kartın ismi ‘Hilalkart’tır. Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen sosyal destek ödeme tutarı bu kartlara yüklenecek. Diğer taraftan, küçük esnafın desteklenmesi amacıyla bu kartlar, sadece ikamet edilen mahaldeki esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı