REKLAMI GEÇ

Birtürk: Yeni ticari araçtan ÖTV ve KDV alınmayacak

Birtürk: Yeni ticari araçtan ÖTV ve KDV alınmayacak

MHP Denizli birinci sıra milletvekili adayı Cafer Birtürk, MHP iktidarında esnafın durumunu iyileştirilecek uygulamaların hayata geçirileceğini belirtirken, şoför esnafına da “yeni araçtan ÖTV ve KDV alınmayacak” müjdesini verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2015 Pazartesi, 17:00

 

MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk, seçim çalışmalarını 1 ve 2’nci Sanayi Sitesi’nde sürdürdü. Esnafı işyerlerinde ziyaret eden Birtürk, kendisine aktarılan sorun ve istekleri dinleyip not aldı, çözümü konusunda yardımcı olma sözünü verdi.

ic-2

VERGİYE ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ
Ziyaretlerinde MHP iktidarında esnafa yönelik yapılacak uygulamalarla ilgili bilgi veren Birtürk, “Ekonominin ve toplumsal yapının temelini oluşturan esnaf ve sanatkar kesimi güçlendirilerek faaliyetlerindeki dinamizme süreklilik kazandırılacaktır. Esnafın gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulanacaktır. Esnaf ve sanatkarlarin geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı verilecektir. Esnaf ve Sanatkarlarin emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecektir” dedi.

ic-3

AR-GE DESTEĞİ
Esnaf kitlesine tahsis edilen kaynakların artıralacağını anlatan Birtürk, Esnaf kesiminin teknoloji kullanma düzeyi ve ürün kalitesi yükseltilecek, verimliliği artırılacak, bilgiye erişimleri kolaylaştırılacak, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri etkinleştirilecek, ana ve yan sanayi ile bütünleşmeleri sağlanacak, elektronik ticaret imkânları geliştirilecek, işletmeler arası işbirliği mekanizmaları tesis edilecek, Ar-Ge faaliyetlerine destek verilecek, tahsis edilen kaynaklar artırılacaktır” ifadesini kullandı..

ic-1

YENİ TİCARİ ARAÇ DESTEĞİ
MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk, iktidarın uygulamaları nedeniyle esnafın zor bir süreçten geçtiğini, MHP iktidarında bunları gidereceklerini belirterek, “Şoför esnafının, mevcut aracını yenilemek amacıyla alacağı yeni ticari araçtan KDV ve ÖTV alınmayacaktır. Esnaf ve sanatkarlara sicil affı getirilerek, finans kaynaklarına erişimleri kolaylaştırılacaktır. Büyük market zincirlerinin şehir merkezinde şube açmaları için asgari işyeri büyüklüğü standardı getirilecektir. Bu standarda uymayan mevcut şubelerin de bir program dahilinde yerleşim yeri dışına taşınması sağlanacak ve küçük esnaf aleyhine gelişen haksız rekabetin önüne geçilecektir. Büyük alışveriş merkezleri ile ilgili düzenlemeler yapılarak esnaf ve sanatkarın korunması sağlanacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı