REKLAMI GEÇ

MHP’li Birtürk, Çardaklılar ile buluştu

MHP’li Birtürk, Çardaklılar ile buluştu

MHP ikinci sıra milletvekili adayı Cafer Birtürk, seçim çalışmalarını Hambat Ovası’ndaki iki ilçeden birisi olan Çardak’ta sürdürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2015 Çarşamba, 15:17

MHP ikinci sıra milletvekili adayı cafer Birtürk’ün seçim çalışmalarında bugünkü durağı Çardak oldu. MHP 21’inci dönem Denizli Milletvekili Ali Keskin ve Çardak İlçe Başkanı Süleyman Kocazeybek ile birlikte Çardak Pazarı’nı gezen Birtürk, esnaf ve alışverişe gelen vatandaşlarla sohbet etti.

“FİYAT İSTİKRARI SAĞLANACAK”
Her kapıyı çalıp ziyaretlerde bulunan Birtürk, vatandaşların istek ve sorunlarını dinlerken, MHP iktidarında yapılacakları da tüm detaylarıyla anlattı. Birtürk, MHP’nin asgariücretliden vergi almayacağını, bütün çalışanların gelirlerinin asgari ücret kadar kısmı vergi dışı bırakılacağını, enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürülerek ilk dönem sonunda yüzde 6’ya, ikinci dönem sonunda yüzde 5’e çekilerek fiyat istikrarı yaratılacağını söyledi.

“TARIMDA DESTEKLEME YAYGINLAŞACAK”
Tarımda verimsiz aile işletmeciliğinden, modern esaslara göre faaliyet gösteren işletmeciliğe dönüşüm sağlanacağını, çiftçilerin toplumsal refah ve çağdaş hayat şartlarından hak ettikleri payı almaları temin edileceğini belirten Birtürk, “Hububat, tütün, et, şeker ve süt piyasalarında denetim etkinleştirilecek, tarımsal ürün ve üretimde kullanılan girdilerin piyasa şartlarında üretiminin sürdürebilirliliği tanzim edilerek denetlenecektir. Tarımsal ürün planlamasına katkı sağlayan alternatif ürün projesi kapsamında yapılan desteklemeler yaygınlaştırılacaktır” dedi.

“ÖTV VE KDV KALDIRILACAK”
Küçük çiftçilerin destekleneceğini vurgulayan MHP’li Cafer Birtürk, bu amaçla mazot, gübre, ilaç, tohum, fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacağı, orta ve büyük ölçekte üretim yapan çiftçilerin kullandığı bu girdilerinin üzerindeki ÖTV ve KDV ise kademeli olarak yüzde 50 oranında düşürüleceği müjdesini verdi.

TARIM KENTLERİ KURULACAK
Kırsal kesimde cazibe birimleri oluşturmak amacıyla “Tarım Kentleri” kuralacağını kaydeden Birtürk, tarımsal ürünlerin çeşitlendirilmesi, verim ve kalitenin artırılması, bunların yerinde işlenerek katma değer elde edilmesi ve istihdam sağlanması, marka olarak pazarlanmasına dayalı temel tarımsal yapılanma oluşturulacağını, yatırım ve teknolojiyi kırsal alanlara yöneltmek üzere tarım-sanayi entegrasyonunun sağlandığı kırsal cazibe birimleri olan “Tarım Kentleri” kurulacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı