REKLAMI GEÇ

Belediyespor altın yılını yaşıyor

Belediyespor altın yılını yaşıyor

Belediyespor, 2.ligde de ilk yarı hedefini 12’den vurdu. 2011, kırmızı beyazlıların altın yılı oldu.

/ DENİZLİHABER / 27 Aralık 2011 Salı, 16:00

2010-2011 sezonunda 3.lig 3.grupta 5.sırada bitiren ve Ankara’da ki play off maçları sonrası şampiyon olup, 2 yıl mücadele ettiği 2.lige 1 yıl aradan sonra dönen Belediyespor adına, 2011 yılı çok başarılı geçti. Kentin profesyonel liglerde 2.takımı olan Belediyespor, sadece profesyonel ligde değil amatör branşlar da ki başarıları ile de göz kamaştırdı. Denizlispor’da yıllarca yöneticilik yapmış olan tecrübeli futbol adamı Tanju Beştaş, takımı 3.ligden 2.lige taşıdıktan sonra yapılan genel kurulda 2. kez Belediyespor Başkanlığına seçilirken, başarıda pay sahibi olan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gösterdiği uyumlu çalışma, semeresini gösterdi ve bütün branşlar da çıta yükseldi.

Kırmızı beyazlılar 2.ligde saygı duyulan ve önem verilen bir takım görüntüsü çizdi.
Belediyespor, ilk yarıda ki 14 maçta rakip filelere 13 gol atarken, bunların 7’sinde yenilerin imzası vardı. Alican 5, Şevket 1, Salim Ayan 1 gol attılar. Tecrübeli kaptan Hasan Demir, stoper oynamasına karşın 4 gol atarken, takımın en golcü 2.futbolcusu oldu. Genç futbolcu İbrahim Kongur’da başarılı futbolunu bir gole süsledi. İstikrar abidesi ise Uğur oldu. Sağ bek Uğur, 14 maçın hepsinde 90 dakika forma giyerken, defansta oynamasına karşın hiç sarı kart görmeyerek başarısını taçlandırdı. En çok forma giyen diğer isimler ise Şevket, Hasan Demir, Alican ve Zeynel oldular. Belediyespor’un ilk yarıdaki 4 maçı 0-0, iki maçı 1-0, üç maçı 1-1, iki maçı 2-0, iki maçı 2-1, bir maçı da 3-1 sonuçlandı. Belediyespor, ‘Bay’ takım olduğu 9. haftaya kadar, 6 hafta boyunca içerde dışarıda yenilmezlik serisi yaptı. Galatasaray, Bayrampaşa, Şanlıurfa ile birlikte Belediyespor, 127 profesyonel takım içinde, deplasman da sadece 3 gol yiyen 4 takımdan biri oldu. İlk yarının 14 maçında lehine ve aleyhine olmak üzere birer penaltı kararı verilen kırmızı beyazlılar, 30 sarı 1 kırmızı kart gördü.

‘GÜNGÖR İLE GÜNGÖRDÜ’
3.ligde bitime 10 hafta kala Hasan Şermet’in yerine göreve getirilen Teknik Direktör Yaşar Güngör ile 2.ligde de yoluna devam eden Belediyespor, Güngör ile 26 maça çıktı. Güngör ile 10 galibiyet, 10 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Sakat olan Süleyman haricinde ligin ilk yarısında kadrosunda ki 25 futbolcudan 21’ine şans veren Güngör, formayı adaletli dağıtmış oldu. Yardımcı antrenörler Bekir Küçükşahal, Tuncay Özbek ve kondisyoner Utku Alemdar ile birlikte çalışan Güngör, ekibiyle başarılı bir grafik yakalamış oldu.

‘HEDEFİ GEÇTİK’
Sezona yeni bir kadro ile başladıklarını belirten Belediyespor Başkanı Tanju Beştaş, ‘ Geçen sezondan 6-7 genç futbolcu ve kaptan Hasan Demir kalmıştı. Gençlerle tecrübelileri kaynaştırarak bir kadro kurmaya çalıştık ilk yarı. İlk yarının 16 maçında 20 puan hedeflemiştik. İlk yarı erken tatile girdiği için 14 maçta 22 puan toplayarak hedefimizi daha az maç sayısıyla yakalayıp geçtik’ dedi. Ligin üst sıralarını zorlayan bir ekip olduklarına dikkat çeken Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘ Çetin bir lig yaşıyoruz. Her takım her takımı yenebilecek güçte. 14 maçta 2 mağlubiyetimiz var. Az gol atan ama az da gol yiyen bir takımız. Demek ki dengeli oynuyoruz. Gol yollarında ki sıkıntımızı ara transferde çözeriz. Bizim açımızdan başarılı bir ilk yarı geçirdiğimize inanıyorum. Bu nedenle Teknik heyete, futbolculara çok teşekkür ederim.’

‘ÖNEM VERİLEN TAKIM OLDUK’
Belediyespor Teknik Direktörü Yaşar Güngör ise ilk yarıda herkesin saygı duyduğu ve önem verilen takım görüntüsü oluşturmaya çalıştıklarını ve bunda da başarılı olduklarını açıkladı. Son derece güzel görüntülerle devre arasına girdiklerinin altını çizen Güngör, ‘ İlk yarıda takım savunmamızı iyi yapmamızla ön plana çıktık. 2.devre çalışmalarında ise hücum yönümüze ağırlık vereceğiz. Tecrübeli futbolcumuz Süleyman Olgun’dan ilk yarıda faydalanamadık. Uzun bir sakatlık dönemi geçirdi ama artık aramıza katıldı. Gücümüze güç katacaktır’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı