REKLAMI GEÇ

Beştaş, ‘Buz balesi yaptık’

Beştaş, ‘Buz balesi yaptık’

Denizli Belediyespor Başkanı Tanju Beştaş, Kızılcahamam ilçe stadının buzla kaplı zemininde futbol oynatılmasının, futbolcu sağlığı adına cinayet olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 6 Şubat 2012 Pazartesi, 13:27

Spor Toto 2.lig 19.hafta maçında Kızılcahamamspor’a deplasmanda 2-1 yenilen Denizli Belediyespor’un Başkanı Tanju Beştaş, buzla kaplı ilçe stadı zemininde futbol oynatılmadıklarını adeta ‘Buz balesi’ yaptıklarını söyledi. Denizli Belediyespor Başkanı Beştaş, ‘ Zaten bir saat buzların kırılması için statta bekledik. Kural gereği 1,5 saat stada önce gelmiştik. 2,5 saat statta bekleyince konsantrasyon diye bir şey kalmadı. Stat da drenaj olmadığı için zeminde biriken sular 8-10 santim kalınlığında buz tabakası oluşturmuş. Kapalı tribün önü, ceza sahaları buz pisti gibiydi. Görevliler saatlerce elde kazma kürek buz kırdılar. Maç başladı ama; kırılan buzlardan saha içinde jilet gibi keskin parçalar kaldı. Yürümenin zor olduğu sahada, pas yapmak imkansızdı. ‘Vur dibine koş peşine’ taktiği geçerli oldu. Atanın kazanacağı maçta, yediğimiz gollerde tesadüf oldu. Kayan top, fırsatçı Üstün’ün önüne düşünce o da iyi değerlendirdi.  Beraberliği yakalayabilirdik ama olmadı, zaman yetmedi’ dedi.

Ev sahibi takımın sahaya alışık olduğu için bu avantajını iyi kullandığını hatırlatan Beştaş, hayatında böyle saha görmediğinin altını çizerek, ‘ Kalecimiz Ahmet, bir pozisyonda kendisine gelen buz parçasıyla sakatlandı ve 2.yarı oyuna çıkamadı. Alican beli üzerine düştü ve çizikler oluştu. Salim kolunu kırıyordu, oyundan çıktı. Takım olarak çok büyük darbe almadan sahadan kurtulduğumuza şükrettik. Maçı ertesi güne ertelemeyi düşündük ama değişen bir şey olmayacaktı. Drenaj olmadığı için gece saha yine donacak ve aynı buzlanma olacaktı. Kısacası futbol adına rezalet bir sahada, maç tamamlandı’.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı