REKLAMI GEÇ

CİMBOMA ‘DENİZLİSPORA TEŞVİK’ BASKINI

CİMBOMA ‘DENİZLİSPORA TEŞVİK’ BASKINI

Futbolda şike soruşturması dalga dalga yayılırken, Galatasaray’ın floryadaki tesislerinde inceleme başlatıldı. Gerekçelerden biri ise tarihe geçen Denizlipsor-Fenerbahçe maçı için sarı kırmızılı ekibin horoza teşvik primi verdiği iddiası…

/ DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2011 Perşembe, 17:44

Denizlispor’un ligde kalmak için çıktığı 2005-2006 sezonunun finalinde Fenerbahçe’yi şampiyonluktan ettiği maç, şimdi de şike soruşturması gündeminde. Galatasaray’ın Florya Metin Oktay Tesisleri’ne giden İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tesiste incelemelerde bulunuyor. Şike soruşturması kapsamında yapılan incelemelerde iki gerekçe savlanıyor.

Bunlardan biri, Denizlispor’un tarihi Fenerbahçe karşılaşmasına ilişkin. 2005-2006 sezonunun son maçında Denizlispor, Fenerbahçe ile 1-1 kalarak sarı lacivertli takımı şampiyonluktan etmişti. Özellikle sarı lacivertli camia yıllardır bu maçta şike yapıldığı savını ortaya atıyordu. İki ay önce Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın gazetecilerle yaptığı yemekli sohbette tekrar dillendirdiği karşılaşma için “O maçta şike var. Belgelerim” sözleri de medyaya yansımıştı. Fenerbahçe Başkanı Yıldırım’ın tutuklanmasıyla başlayan şike operasyonunda şimdi o iddialar araştırılıyor.

Sabah saatlerinde Galatasaray Kulübü’nde yapılan aramalarda iki ayrı neden var. 1) 2007 yılında Bülent Tulun’un dönemin başkanı Özhan Canaydın’a yazdığı mektup. Mektupta “Sayın Başkanım, transferlerde usulsüzlük var, paralar boşa harcanıyor” yazdığı öğrenildi. 2) Gazeteci Tahir Kum’un, savcı Mehmet Berk’e 2006 yılında oynanan Denizlispor – Fenerbahçe maçı ile ilgili söylediklerinin “ihbar” kabul edilerek soruşturmaya Galatasaray Kulübü de dahil oldu. Bu nedenle de gerekli belgeleri almak üzere sarı-kırmızılı kulüpte Bülent Tulun’un evinde aramalar yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı