REKLAMI GEÇ

Amaç sporu miniklere sevdirmek

Amaç sporu miniklere sevdirmek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, ile Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle ortaklaşa düzenlenen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi 2. gününde de yoğun ilgi gördü.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2012 Çarşamba, 16:09

Emsan Doğan Demircioğlu İlköğretim Okulunda devam eden projenin 2. günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Türkiye Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun’ un katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde 6 senede 400000 civarında 4. ve 5. sınıf öğrencisinin dahil olduğu projede öğrencilere sporu sevdirmek ve küçük yaşta spor kültürünü aşılamak için çeşitli eğitici ve öğretici oyunların yanı sıra slayt gösterileri yapılıyor.

Denizli’ de öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği projede bu sene 3600 olması beklenen katılımcı sayısının seneye daha da artarak projenin daha geniş kitlelere yayılması bekleniyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu yaptığı konuşmada; Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesinin faydalarını içinde bulunduğumuz yıl içinde yapılacak olan olimpiyatlarda göreceğimizi söyledi. İlimizden Hasan Güngör ve Bayram Şit gibi Olimpiyat şampiyonlarının çıktığını belirterek “sağınızda, solunuzda veya önünüzde oturan arkadaşınız böyle projelerle spora başlayacak ve belki de geleceğin olimpiyat şampiyonu olacak” dedi.

İbanoğlu; Herkesin iyi sporcu olmasını beklenmediklerini, herkesin iyi sporcu olması halinde olimpiyatları izleyecek kimsenin bulunamayacağını onun için sporu seven ve içinde fair play ruhu taşıyan izleyicilere de gerek olduğunu belirtti. Sözlerini Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesinin Denizli’de yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek noktaladı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesine verdikleri desteklerden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ e plaket verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı