REKLAMI GEÇ

BİSİKLET TUTKUNLARI BAŞMAKÇI’DA BULUŞTU

BİSİKLET TUTKUNLARI BAŞMAKÇI’DA BULUŞTU

Afyohkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde hafta sonunda gerçekleştirilen Bisiklet Şenliği; Afyon, Denizli ve Muğlalı bisiklet tutkunlarını bir araya getirdi. İki gün süren şenlikte, Denizli’yi Denizli Bisikletliler Derneği ve Denizli Bisiklet Topluluğu üyeleri temsil etti.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2011 Pazartesi, 15:34

Afyonkarahisar’ın Denizli’ye en yakın ilçelerinden biri olan Başmakçı ilçesinde bisiklet şenliği yapıldı. Başmakçı Kaymakamlığı’nın düzenlediği şenlikte; Denizli Bisikletliler Derneği, Denizli Bisiklet Topluluğu, Muğla Bisiklet Derneği, Muğla Enerji Verimliliği Çevre Koruma Derneği, Eskişehir Bisiklet Grubu, Afyonkarahisar Bisiklet Grubu’ndan 60 katılımcı pedal çevirdi.

İlçe Kaymakamı Serdar Arslantaş, “İlçemizin eşsiz bir doğa güzelliği var. Bu güzelliği bisiklet sporu yapan çevreci insanlarla paylaşmak, damaklarda farklı bir lezzet bırakmaktı amacımız. Bisiklet turizmi yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan ve tanıtım için çok etkili olduğuna inandığımız, yörenin doğasıyla, insanıyla anı anına paylaşımlar yaşabileceği bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. Şenlikte katılımlarıyla bize destek veren misafirlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Bisikletçiler, Yaka beldesinden geçerken Başmakçı’nın tek kadın Muhtarı Hanife Kayış, bisikletkçileri davulla zurnayla karşılayıp çay ikram etti. Köylüler, bisikletçileri düğünlerine davet edip ikramlarda bulundu. Köylülerle bisikletçiler, birlikte Zeybek oynadı.

Misafirler Başmakçı’dan unutulmayacak anılarla ayrıldıklarını, parkurunun, doğasının ve insanlarının sıcaklığının kendilerini çok etkilediğini belirttiler. İlçe Kaymakamı Serdar Arslantaş, Belediye Başkanı Halil Özcan, İlçe Emniyet Amiri Recep Peker Eryılmaz da bisikletçiler ile birlikte pedal çevirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı