REKLAMI GEÇ

Menderes için çıkılan bisiklet turu tamamlandı

Menderes için çıkılan bisiklet turu tamamlandı

Bisiklet Sporcuları Cahide-İsmail Akman çiftinin, Büyük Menderes Havzası’nın durumuna ve bisiklet kullanımının önemine dikkat çekmek amacıyla başladıkları Can Damarım Büyük Menderes Bisiklet Turu, dokuz günde tamamlandı.

/ DENİZLİHABER / 29 Eylül 2009 Salı, 16:21

Bisiklet Sporcuları Cahide-İsmail Akman çifti, bisiklet sporunu yaygınlaştırmak, bisikleti temel araç olarak kullanarak; insan, toplum ve çevre sağlığının korunmasına katkı sağlamanın yanı sıra Büyük Menderes Havzası’ndaki endüstriyel, evsel ve tarımsal kirliliğe dikkat çekmek, havzanın tarihi ve kültürel mirasını, doğal güzelliklerini ve tarımsal zenginliklerini tanıtmak amacıyla bisiklet turuna başlamışlardı. 10 Eylül 2009 günü Dinar-Suçıkan’dan başlayan, Can Damarım Büyük Menderes Bisiklet Turu, 18 Eylül 2009 günü Büyük Menderes Nehri’nin Ege Denizi ile buluştuğu bölgede tamamlandı.

DOÇEV ve Büyük Menderes Platformu’nun destekleri ile Sarayköylü bisiklet sporcuları Cahide-İsmail Akman çifti tarafından, yağışlar nedeniyle zaman zaman zor koşullarda gerçekleştirilen etkinlik dokuz gün sürdü.

Tur süresince Büyük Menderes Havzası’ndaki köylüler, çiftçiler, balıkçıların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve yerel yöneticilerin yoğun ilgi ve desteği ile karşılaşan gönüllüler, yaptıkları görüşmelerde, nehrin önemi, konumu, sorunları hakkında bilgiler toplayarak, incelemeler yaptı.

Havza hakkında derlenen bilgiler ve izlenimler, yetkili kurum ve kuruluşlarla paylaşılarak, havzadaki sorunların ivedilikle çözümü için geliştirilmesine yardımcı olmak hedefleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı