REKLAMI GEÇ

AKTÜRK “PAMUKKALE’YE YATIRIM OLURSA BÖLGE COŞAR”

AKTÜRK “PAMUKKALE’YE YATIRIM OLURSA BÖLGE COŞAR”

Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Ali Aktürk, Pamukkale ve Karahayıt başta olmak üzere, bölgeye yatırım yapmamalarının büyük eksiklik olduğunu söyledi. Aktürk “Bölgeye tesis yatırımı yapılması halinde yılda en az 3 milyon turist gelir” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2010 Perşembe, 18:23

Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Ali Aktürk, 1990’lı yıllardan bu yana bölgeye yatırım yapılmadığını, Pamukkale, Karahayıt, Akköy, Sarayköy ve Denizli merkeze dünya standartlarında kaliteli oteller yapılması durumunda Denizli’de turizmin coşacağını söyledi.

BÖLGEDE YENİ TESİSLERD AÇILMALI
25 yıllık deneyimli turizmci Aktürk, bölgenin termal su bakımından dünyanın en zengin yataklarına sahip olduğunu, Hierapolis, Laodikya başta olmak üzere çok sayıda antik kentin çevrelediği Denizli’nin inanç ve kültür turizminde de çekim merkezi olacağını belirterek, “1990 yılların başında Denizli, Pamukkale ve Karahayıt’taki otellerin yatak kapasitesi 10 bin civarındaydı. 2010 yılındayız, yatak sayımız aynı. 20 yıl önce Türkiye’ye 7 milyon turist geliyordu, Pamukkale’yi 1 milyon turist ziyaret ediyordu. Yani, Türkiye’ye gelen her 7 turistten biri Pamukkale’yi ziyaret ediyordu. Şu anda Türkiye’ye 27 milyon turist geliyor, Pamukkale’yi yine 1 milyon civarında turist ziyaret ediyor. Ülkemize gelen her 27 turistten biri Pamukkale’ye uğruyor. Bunun en büyük nedeni, bölgenin tesis fukarası olmasıdır. Yatırımcılar, geleceği oldukça parlak olan turizme yönelmelidir. Pamukkale ve bölgede yeni tesisler açılmalıdır” dedi.

YETERKİ YATIRIM YAPILSIN
Pamukkale, Karahayıt, Sarayköy, Buldan ve Akköy’de çıkan termal suların kalp-damar sertliği, tansiyon, romatizma, raşitizm, felç, deri, göz, sinir sistemi, damar hastalıkları, damar iltihabı ve reyno hastalığı rahatsızlıklarının tedavisinde önerildiğini, ayrıca, suyun ılık olarak içilmesi durumunda, mide spazmında, idrar söktürmede ve iltihaplarında, böbrek ve kum taşlarının tedavisinde tavsiye edildiğini sözlerine ekleyen Aktürk, “Hristiyanların kutsal kitabı İncil’de adı geçen 7 kiliseden biri Laodikya’da. Buraya gelip, dua eden hristiyanlar hacı oluyor. İsa’nın 12 havarisinden biri olan St. Philippe adına yaptırılan kilise Hierapolis antik kent merkezinde bulunuyor. Pamukkale travertenlerinin dünyada eşi benzeri yok. Şifalı sularımız, yaylalarımız, doğal ve kültürel zenginliklerimizi de değerlendirdiğimizde Denizli, turizmde dünyanın göz bebeği olacak nitelikte. Yeter ki yatırım yapılsın” dedi.

YILDA 3 MİLYON TURİST GELİR
Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Ali Aktürk, Denizli Valiliği başta olmak üzere kentteki bazı sivil toplum örgütlerinin Pamukkale’yi tanıtmak için yurt dışı fuarlara katıldığını, çeşitli dillerde hazırlanmış binlerce CD, broşürün çok sayıda ülkede dağıtıldığını belirterek, “Devlet, Pamukkale ve bölgede turizmi geliştirmek için elinden geleni yapıyor ama özel sektör duyarsız. Allah’ın bölgeye verdiği nimetlerden yararlanamıyoruz. Sağlık, kültür ve inanç turizmi için bölgeye gelen turist sayısı 1 milyonun üzerinde. Ancak, biz bu sayıyı yetersiz görüyoruz. Her türlü sağlık hizmetinin verildiği yeni tesislerin yapılması durumunda, inanıyoruz; Pamukkale’ye yıl da en az 3 milyon turist gelir” diye konuştu.

Yorumlar

mustafa yıldız   -  Bağlantı 5 Aralık 2012, 13:24

neden denizlili iş adamlarımız pamukkale karahayıt bölgelerine yatırım yapmazlar.tekstil ile nereye kadar?pamukkale unıversıtemız ve iş adamlarımız neden bırlıkte yatırım yapmıyorlar gercek anlamda bır saglık tesisi anlayabılmış değiliz…..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı