REKLAMI GEÇ

Cennet’te ruhsat krizi

Cennet’te ruhsat krizi

Pamukkale’nin eteklerindeki havuzların açılış törenini terk eden Pamukkale Belediye Başkanı Osman Akkulak, açılışı yapılan havuzları mühürleyeceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2010 Salı, 17:51

Denizli’nin dünyaca ünlü ‘Beyaz Cennet’i Pamukkale’de, travertenlerin eteklerinde bulunan Kocaçukur bölgesinde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan yüzme havuzlarının açılış töreninde ruhsat krizi çıktı. Pamukkale Beldesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Osman Akkulak, protokolde kendisine yer ayrılmadığı için töreni terk etti ve yapılan havuzların kaçak olduğunu belirterek, mühürleyeceğini ileri sürdü. Pamukkale Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında Pamukkale Üniversitesi tarafından Örenyeri’nde uygulanan 11 projeden biri olan ve turistlerin travertelerin eteklerinde bulunan bölgede suyla temasının sağlanması için hayata geçirilen Pamukkale Kocaçukur Rekreasyon Alanı Projesi kapsamında yaptırılan üç yüzme havuzu ve soyunma kabinleri ve kafeteryanın açılışı için dün tören düzenlendi. Törene Vali Yavuz Erkmen’in yanı sıra AKP Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici, MHP’li Pamukkale Belediye Başkanı Osman Akkulak ve daire müdürleri katıldı.

Başkan töreni terk etti
Açılış konuşmaları başlamadan önce Pamukkale’nin MHP’li Belediye Başkanı Osman Akkulak, protokol masasında kendisine yer ayrılmadığı gerekçesiyle töreni terk etti. Tören alanından ayrıldıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Akkulak, havuzların ruhsatlarının olmadığını ve belediye olarak kaçak işlemi başlatacağını söyledi. Törenin AKP’nin şovuna dönüştüğünü ileri süren Akkulak, “Pamukkale için sevindirici bir tören siyasete dönüştürüldü. Sayın Valim kasabama geldiği için törende bulundum ve karşıladım. Protokol yerini aldıktan sonra Pamukkale siyasete alet edildiği için töreni terk ettim. Törende AKP’li İl Genel Meclisi üyeleri, AKP’li vekiller var. Açılıştan yarım saat önce söyledim, burası siyaset yeri değil, burası Pamukkale’dir. Burayı kimse siyasete alet edemez. Burada açılacak işyerlerinde çalışacak insanlar için, ‘Osman Akkulak’a oy verdi mi, vermedi mi’ araştırması yapılmış. Bana oy vermeyenler mağdur olarak kabul edilip, işe alınmış ve alınıyor. Bu resmen şov. Törende, Pamukkale’deki yerel seçimin rövanşıymış gibi yaklaşımlar sergilendi. Olayı bu noktaya getirdiler. Bu konuda kesinlikle geri adım atmayacağım. Pamukkale İşletme Müdürlüğü’ne kaçak olduğu için yazı yazıp hemen bugün mühürleyeceğim. Ben devlet ile kurumlar karşı karşıya gelsin istemiyordum. Buranın termal suyla da alakası yok. Çünkü havuzlar hep soğuk su ile dolu. Nasıl termal ya da Pamukkale suyu oluyor? Burayı tamamen siyasi kullanıyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Tesisler ruhsatsız
Açılışı yapılan havuz, kafeterya ve kabinlerin ruhsatlarının olmadığını iddia eden Akkulak, işlem yapacağını söyledi. Akkulak, “Kaç defa kendilerinden buranın inşaat ruhsatını istedim. Hazırlayın gelin bana dedim, gelmedi. İnşaat ruhsatı yok. İskan ruhsatı yok, açma ve çalıştırma ruhsatı yok. Ruhsatı olmayan bir yerde ben belediye başkanı olarak bulunmayı uygun görmedim. Bugüne kadar talep ettik. Sayın Valimi yanıltıyorlar, yanlış bilgi veriyorlar. Havuzlar termal havuz olacaktı ama şu anda normal şebeke suyu var. Özel ishale hattı yapıldı. 400-500 bin TL civarında para harcandı. Pamukkale için hep sineye çektik. Ama bugünkü gördüğüm sahne AKP’nin Amerika’yı yeniden keşfetmiş gibi şov alanına dönüşmüştür. Tahammülsüzlüğüm bunadır. Açıkça söylüyorum, kimse burada şov yapmasın. Havuzlar kaçak olduğu için yasal işlemi başlatacağım. Mühürleme kararı bile alabiliriz. Kanun çerçevesinde gerekeni yapacağız” diye konuştu.

“Ruhsatları var”
Havuzların açılış kurdelesini kesen Vali Yavuz Erkmen ise Başkan Akkulak’ın açıklamasını şaşkınlıkla karşıladı. Vali Erkmen, gazetecilerin soruları üzerine “Arkadaşlar şu güzellik içinde bunları konuşmanın yeri değil. Başkan beni karşıladı. Yanımda oturuyordu. Biz bu güzelliklere bakalım” dedi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ise, açılışı yapılan havuzlarda kanuna aykırı bir durumun olmadığını, inşaat ruhsatının proje aşamasında alındığını, açma ve çalıştırma ruhsatı için ise müracaat edildiğini, işletmenin henüz tam olarak faaliyete geçmediğini söyledi.

Cennet manzaralı havuzlar
‘Beyaz Cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Ören Yeri içerisinde bulunan Kocaçukur’da turizme kazandırılan, traverten manzaralı tesis ve havuzlara saat sınırlandırmadan girişlerin 15 TL olacağı açıklandı. Tesis ve çevre düzenlemesi, İl Özel İdaresi finansmanı ile 1 milyon 400 bin TL’ye mal olan havuzların, turizm ve ekonomik açıdan çok faydalı olacağı da belirtildi.

Vali Yavuz Erkmen ayrıca, yeni baştan projelendirilerek aksaklıkları giderilen havuzları halkın hizmetine sunduklarını, tamamlanan havuzların Pamukkale’yle Kocaçukur’u bütünleştirdiğini kaydetti. Pamukkale’nin bundan sonra bir başka güzellik kazandığını belirten Vali Erkmen, “Burada tabii güzelliğin ötesinde geniş mekanlarıyla yeni bir hizmet sektörü doğmuş oluyor. Kasabamızdaki arkadaşlarımızla kesinlikle rekabet etme düşüncesinde olan bir tesis değil. Aksine güzelliğiyle herkesi Pamukkale’ye çeken, güzelliklerinden bu bölgedeki arkadaşlarımıza da pay kazandıracak bir tesis olacaktır. Bundan sonraki hedef bir taraftan Karahayıt’taki o suyun merkezi sistem olarak halkın hizmetine sunulması bir taraftan da Gölemezli’deki sıcak suyun gerek Akköy’e, gerekse bu bölgeye getirilmek suretiyle bu bölgelerde herkesin termal anlamda yararlandırılmasıdır” dedi.

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı