REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye yoğun ilgi

Pamukkale’ye yoğun ilgi

Denizli’nin ‘Beyaz Cennet’i Pamukkale ziyaretçi akınına uğruyor. UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde bulunan ve pamuk travertenleriyle dünyaca ünlü Pamukkale’ye 2012 yılının ilk 9 ayında 1 milyon 316 bin 934 yerli ve yabancı turistin geldiği açıklandı.

/ DENİZLİHABER / 30 Ekim 2012 Salı, 14:21

1 milyon 924 bin 934 yabancı turistin, 292 bin ise yerli turistin geldiğini ifade eden Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan, en çok Almanların ve Uzakdoğuluların ziyaret ettiğini söyledi.

Çin ve Hintlilerde de artış olduğunu kaydeden DENTUROD Başkanı Karakan, bir önceki yıla bu yıl yüzde 7-8’lik bir artış olduğunu belirtti. Denizli”nin büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Karakan, “Turistler, Pamukkale, antik havuz ve Karahayıttaki kırmızı suya geliyorlar. Daha önemlisi artık sağlık turizmi de var. Kür merkezleri kuruluyor. Termal turizm ön planda. Buradaki çeşitli minerallere sahip olan su her derde deva geliyor. Şu an bölgede 16 bin yatak kapasitemiz var. Denizli’yi ve Pamukkale’yi günlük turizmden kurtarmak istiyoruz. Gelen turistlerin artık yatılı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı